Top 3 meest gelezen UBA series in 2022

22Hightlight series.png

Welke UBA series waren het meest populair in 2022? Kijk snel of u iets gemist hebt.

Met “Diversity & inclusion” en “Sustainability” als trending topics konden we u in 2022 duidelijk bekoren. Ook onze serie “What is” was een schot in de roos.

U kreeg niet alleen relevante inzichten voor een inclusieve strategie en leerde bij over hoe u uw mediaplanning inclusief kan maken. U was vooral fan over hoe u samen met uw communicatiebureau DNA in uw merk kan integreren:

1. Diversiteit & Inclusie: een selectiecriterium voor een communicatiebureau

De maatschappelijke discussie over discriminatie rond o.a. gender, huidskleur, leeftijd, religie en invaliditeit is al jaren aan de gang. In de reclamewereld zien we vandaag een echte wereldwijde doorbraak op dat vlak. Diversiteit en inclusie is meer dan ooit belangrijk in communicatiecampagnes. En uiteraard wordt dit ook gereflecteerd in de eigen bedrijfscultuur en organisatie van merken en communicatiebureaus.

Alle artikelen rond Diversiteit & Inclusie kan u hier vinden.

Ook verschillende merken stonden centraal in het thema rond “Sustainability”. Zo kon u lezen over Ikea, Colruyt group & Upgrade Estate. Uw favoriet was de member case van Viessmann:

Het hoeft geen betoog meer dat Sustainability hoog op de agenda staat bij UBA. In deze reeks rond Environmental Sustainability laten we onze leden aan het woord. Wat zijn hun ambities op dit vlak? Wat realiseren ze concreet? Welke tips geven ze mee? We stelden enkele vragen over de aanpak van Viessmann aan Niels Vermylen, Marcom Manager.


Alle member cases kan u hier terugvinden.

Tot slot verrijkten we uw 2022 ook met 37 “What is”-artikelen. U kon lezen over de Metaverse, Cross Posting, Cohort en Hyper-personlization. Jullie absolute favoriet bleek Trigger Marketing:

3. Wat is Trigger Marketing?

Trigger marketing bestaat uit het versturen van berichten of notificaties op een specifiek tijdstip in reactie op een gebeurtenis (event based marketing). Verschillende gebruikersacties leiden tot verschillende berichten om de personalisering te optimaliseren. Het belangrijkste is dat klanten op het juiste moment worden bereikt, waardoor de kans op conversie toeneemt.

Alle “What is”-artikelen kan u hier lezen.