Help, mijn bureau indexeert de tarieven!

Zullen adverteerders de huidige prijsstijgingen ook voelen in stijgende vergoedingen voor hun communicatiebureau’s? Is uw remuneratiemodel nog optimaal? Doe de gratis remuneratie quickscan dankzij UBA Care Line.

De inflatie is heftig. Personeelskost, energiekost, materiaalkost, mediakost, ... alle prijzen stijgen sterk… Ook de vergoedingen voor communicatiebureaus zullen binnenkort wellicht geïndexeerd worden. Maar op onze budgetten voor 2023 zal de index waarschijnlijk niet van toepassing zijn. Integendeel, met een nakende recessie verwachten merken -terecht of onterecht, dat is een ander onderwerp- minder budget te zullen krijgen. Op die manier zitten adverteerders tussen hamer en aambeeld.

We kunnen van deze crisis een opportuniteit maken om het remuneratiemodel van onze bureaus te herzien. Het 'cost-accounting'-model, gebaseerd op timesheets, is nog steeds de belangrijkste manier waarop adverteerders hun bureaus vergoeden. Is dit model nog altijd het meest effectief? ACC, UBA en PitchPoint publiceerden enkele maanden geleden een guideline “Remunerating for success” met alternatieve betaalmodellen die in vele gevallen voor beide partijen productiever zijn. 

Via de UBA Care Line kan u een gratis UBA remuneratie quickscan aanvragen. In samenwerking met PitchPoint analyseren we dan of uw huidige noden nog in lijn zijn met uw vergoedingsmodel en geven we hierover advies. U vult daartoe een korte vragenlijst in (neemt ongeveer 10 minuten), en u krijgt vrijblijvend een gepersonaliseerde analyse met advies over alternatieve betaalmogelijkheden.

Ontdek hoe onze dienst UBA Care Line uw leven kan vergemakkelijken. We werken hiervoor samen met experten in het vakgebied en kunnen u doorverwijzen voor al uw vragen rond pitchen, greenwashing, mediacijfers, plaatsen van vacatures, privacy wetgeving etc.

Content Media Agency