Europese primeur: een specifieke reclamecode voor de detergentensector

Detergents Detic code.jpg

In België beschikt de detergentensector al over een specifieke code voor reclame en commerciële communicatie. Het doel van deze sector is het vrijwillig reguleren van de beweringen over detergenten en huishoudelijke schoonmaakproducten om de kwaliteit van de markt te verbeteren en greenwashing te bestrijden. Deze code is ontwikkeld door Detic in samenwerking met het Communicatie Centrum. Hij dient als referentie voor de Jury voor Reclame-Ethiek (JEP) en is bedoeld als leidraad voor bedrijven.

Op 28 februari 2023 publiceerden Detic en het Communicatie Centrum een code voor reclame-ethiek die specifiek is voor de detergentensector in België. Zoals vele andere sectoren ondergaat de detergentia-industrie een snelle evolutie op het gebied van reclame en marketingcommunicatie, met name wat efficiëntieclaims, milieuclaims en digitale marketing betreft.

De ontwikkeling van een specifieke reclamecode voor de wasmiddelensector is een primeur in Europa en sluit aan bij de Green Deal van de Europese Unie, met name wat milieuclaims betreft. De code is ook bedoeld om proactief in te spelen op de verwachtingen van de Belgische en Europese autoriteiten op het gebied van consumentenbescherming. Bij de ontwikkeling van de code heeft Detic gebruik gemaakt van de expertise van het Communicatie Centrum.

De volledige code is te vinden op de website van de JEP.

Brand Strategy