Hoe de inhoud van een pagina optimaliseren voor zoekmachines?

Aan het woord, Ariane Ledent van Emakina. Deze video maakt deel uit van de UBA Traning 24/7 video-opleiding "Hoe meer bezoekers lokken met SEO?"

 SEO 5 Play

Samenvatting van de video:

Het optimaliseren van inhoud voor SEO is een sleutelelement van de digitale marketingstrategie van elk bedrijf. Wist u dat SEO-boosters u kunnen helpen bij het verkrijgen van een goede ranking? Allereerst is het belangrijk om de basisregel van SEO te begrijpen: één zoekwoord moet aan één pagina worden gekoppeld. Als een zoekwoord een goede zoekwaarde heeft en relevant is voor uw bedrijf, maak dan een pagina die volledig is gericht op dat zoekwoord.

Vervolgens is het belangrijk om dit zoekwoord effectief te gebruiken. Plaats dit woord in de titel van uw pagina evenals in de H1 of header van uw pagina. Daarnaast is het aangewezen om dit zoekwoord ook in de URL van uw pagina en in verschillende ondertitels op uw pagina te gebruiken. Hiermee is het zowel voor gebruikers als Google duidelijk waar uw pagina over gaat. Overdrijf hierbij niet. Het is noodzakelijk om een ​​balans te vinden in het gebruik van het zoekwoord om te voorkomen dat u wordt gestraft voor over-optimalisatie. Een goede tip: Gebruik in uw tekst niet enkel het zoekwoord maar ook synoniemen van dit zoekwoord.

Wat de titel betreft, moet deze minder dan 60 tekens zijn om een goede zichtbaarheid op de zoekresultatenpagina's in Google te garanderen. Gebruik het geselecteerde zoekwoord aan het begin van de titel en uw merknaam aan het einde. 

Tot slot is de H1 of header van uw pagina belangrijk voor SEO. Er is geen limiet voor het aantal tekens dat u hiervoor kan gebruiken maar het is belangrijk om het leesbaar en begrijpelijk te houden. Het is aanbevolen om de H1 boven de 'vouw' (above the fold) van uw pagina te plaatsen, zodat gebruikers meteen weten dat ze op de juiste pagina zijn.

Samengevat is het optimaliseren van uw content voor SEO een essentieel proces om uw ranking in de zoekresultaten van Google te verbeteren. Door zoekwoorden, titels en H1 slim te gebruiken, vergroot u de zichtbaarheid van uw content en versterkt u uw merkbekendheid.

Bekijk de video hier. 

Content