De lancering van de UBA Data Protection Guide

Data Protection Guide - visual

De UBA Data Protection Guide is een leidraad die marketeers en merken helpt om het vertrouwen van hun klanten te versterken door middel van transparante en respectvolle gegevensbescherming. 

De opkomst van de GDPR en de bijbehorende aandacht voor privacyrechten heeft de marketing- en reclamesector de afgelopen jaren veranderd. De digitalisering van onze samenleving, vooral in marketing en communicatie, heeft ervoor gezorgd dat het respecteren van de privacy van klanten en prospects een essentieel onderdeel is geworden van het werk van marketeers. 

“We zijn ervan overtuigd dat gegevensbescherming juist een waardevol instrument kan zijn in de gereedschapskist van de marketeer om het vertrouwen van consumenten te winnen. Door op een verantwoorde manier om te gaan met de gegevens van consumenten en hun privacy te waarborgen, kan een marketeer een sterke en langdurige relatie opbouwen met zijn doelpubliek. Dit is van cruciaal belang voor succesvolle dataverzameling en het leveren van meer relevante en waardevolle content voor consumenten”, aldus Mira De Maeyer, Voorzitter UBA. 

Hoe helpt deze gids u concreet?

De UBA Data Protection Guide is een essentieel instrument om effectief te werken, communiceren en adverteren en tegelijkertijd de gegevens van uw klanten en consumenten te beschermen. De gids biedt een betrouwbare en praktische leidraad voor uw datastrategie. De informatie in deze gids is up-to-date en afkomstig van experts op het gebied van gegevensbescherming, Sirius Legal en QuaData.

De gids bestaat uit vijf afzonderlijke delen die de komende maanden zullen verschijnen in het Nederlands, Frans en Engels:

  • Hoe organiseert u uw team?
    • In dit eerste deel van de gids leert u hoe u het fundament legt van uw beleid rond consumentendata, inclusief het organiseren van uw team en het creëren van duidelijkheid over taken, verantwoordelijkheden, interne communicatie, policies, processen en audits.
  • Hoe verzamelt u consumentengegevens op correcte wijze? – juni 2023
  • Hoe de opslag van consumentengegevens effectief organiseren? – september 2023
  • Hoe gebruikt u gericht consumentengegevens? – oktober 2023
  • Hoe zorgt u voor meer transparantie en vertrouwen? – november 2023

De UBA Data Protection Guide

De UBA Data Protection Guide maakt deel uit van het initatief “Privacy and Data Protection to build trust in your brand” waarmee UBA merkenbouwers wil helpen nieuwe mogelijkheden te ontdekken om merkvertrouwen op te bouwen en op een doeltreffende manier te blijven communiceren.

Data & Technology Privacy