Lokale media geven inzicht in hun datastrategie

EC26/5 Summary.jpg

In een snel veranderend reclamelandschap is een grondige kennis van data en datavaardigheden nodig om de concurrentie voor te blijven. Op 26 mei vond een belangrijke Expert Community plaats waarbij 6 mediabedrijven hun expertise deelden en inzicht gaven in hoe zij adverteerders het best kunnen assisteren in hun datastrategieën en doelstellingen.

De presentaties die tijdens deze sessie werden gegeven, kan u onderaan dit artikel downloaden.

De Expert Community diende als uniek platform voor RMB, Ads&Data, JCDecaux, Bpost, DPG Media en Google om hun unieke perspectieven te presenteren op vlak van datagebruik en strategie. Elk presenteerde een eigen, zeer beknopte, deck waarin adverteerders inzicht kregen in strategie en toekomstvisie. Een van de overheersende thema's was het toenemende belang van doelgroepen bereiken op basis van 1st party data waarbij gegevens worden gebruikt om het juiste publiek op het juiste moment op effectieve wijze te bereiken.

De sprekers wierpen dus licht op de toekomst van reclame en benadrukten het groeiende belang van effectieve campagnes met respect voor privacy dankzij, onder meer, de integratie van geavanceerde technologieën zoals data clean rooms. Merkenbouwers kunnen dankzij deze inzichten verder bouwen aan hun strategieën om op een future proof manier impactvolle campagnes te blijven maken die hen verbindt met hun consument op een dieper niveau.

Documenten

Media