Wat maakt een merk succesvol?

Aan het woord, Evert Van den Broeck van Wunderman Thompson. Deze video maakt deel uit van de UBA Training 24/7 video-opleiding "Hoe identificeer en bouw ik een sterk merk?"

Brand Strategy 3 playbutton

Samenvatting van de video:

In deze video legt Evert Vanden Broeck uit wat een merk succesvol maakt. Hij licht toe wat een sterk merk is, hoe u betekenisvolle merken kunt bouwen en ze op de lange termijn kunt consolideren. Hij focust hierbij op drie elementen:

  1. Betekenis en differentiatie
  2. Ervaring
  3. Lange termijn: 
Betekenis en differentiatie

Een merk dat betekenis heeft voor het doelpubliek en elementen bevat die het onderscheiden van concurrenten. Dit is cruciaal om nieuwe klanten aan te trekken en te behouden, zich te onderscheiden van concurrenten en een positieve reputatie op de markt op te bouwen, waardoor de geloofwaardigheid bij consumenten wordt vergroot.

Ervaring

Een merk moet bij elke stap een positieve ervaring bieden, bijvoorbeeld hoe het reageert op de klantenservice, wat er gebeurt als een klant advies vraagt ​​of een klacht indient. Om dit te bereiken, moeten werknemers merkambassadeurs zijn en hun betrokkenheid bij het bedrijf en het merk is nog nooit zo belangrijk geweest. Daarom is goede communicatie niet alleen naar huidige en potentiële klanten relevant, maar ook naar werknemers.

Lange termijn

Een merk wordt opgebouwd op de lange termijn. Er zijn verschillende elementen die een merk relevant en onderscheidend houden. De 3 belangrijkste zijn:

  • Consistente communicatie via verschillende kanalen
  • Nakomen van beloften en voldoen aan de verwachtingen van consumenten
  • Evolueren met uw klanten

Bekijk de video hier. 

Brand Strategy