Top 5 meest gelezen artikels tijdens het eerste semester van 2023

Most read articles - first semester 2023

Van januari tot en met juni 2023 kon u op onze site maar liefst 98 nieuwe artikels ontdekken. Welke werden hiervan het meest gelezen? Kijk snel of u iets gemist heeft.

1. Mediatarieven blijven stijgen

Het begrip inflatie hebben we in de macro-economische context van het voorbije anderhalf jaar meermaals gebruikt. De algemene kost van goederen en diensten is gestegen, en daar hoort ook de kost van media bij. Het belang van mediaprijzen in de gaten te houden kan niet worden onderschat: duurdere reclame betekent dat we met minder middelen dezelfde bedrijfsdoelstellingen moeten blijven behalen. Hieronder een overzicht van hoe de mediaprijzen zijn geëvolueerd en zullen evolueren in het komende jaar. 

2. De lancering van 'Empowering your E-commerce 

De UBA lidbedrijven kwamen expliciet met de vraag naar opleidingen en advies rond E-commerce. Met dit initiatief willen we tegemoet komen aan de noden van onze leden en hen helpen groeien in dit thema. Dit zowel voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in E-commerce als bedrijven die al langer online verkopen.

3. Wat drijft Belgische jongeren in 2023?

België telt ruim 1,3 miljoen 15- tot 24-jarigen. Wanneer je regelmatig iets leest over Generatie Z waartoe deze groep behoort, dan krijg je wel eens de indruk dat ze allemaal met duurzaamheid en diversiteit bezig zijn. Misschien vraag je je wel af of je “woke” genoeg bent met jouw merken om aansluiting te vinden bij deze jongeren? 

4. Het volledige rapport van de Digital Benchmark 2022

UBA publiceerde, in samenwerking met UMA, de resultaten van de Digital Benchmark 2022. Deze biedt een uitgebreide kijk op de evolutie van het Belgische medialandschap en geeft ook aan hoeveel deze markt waard is.

5. Marketing als motor voor duurzame verandering

Marketing gaat niet snel genoeg als het gaat om duurzaamheid, zo blijkt uit een nieuwe studie van de World Federation of Advertisers (WFA) in samenwerking met Kantar's Sustainable Transformation Practice. Om de kloof tussen intentie en actie te overbruggen, lanceert de WFA "Sustainable Marketing 2030".