De UBA Media Date als afsluiter van de zomer

COVER.JPG

Naar jaarlijkse gewoonte sloten we de zomer af met de UBA Media Date. Op donderdag 31 augustus verwelkomden we meer dan 350 professionals in Dolce La Hulpe voor een namiddag vol inspiratie. 

Wat stond er op het programma?

De UBA Media Date brengt jaarlijks een programma dat speciaal is toegespitst op de noden van adverteerders. Grace Kite beet de spits af, gevolgd door Mark Ritson. Beide internationale topsprekers brachten hun eigen uitgesproken visie op media, marketing en succesvolle merken. Vincent Fosty wierp, gebaseerd op de resultaten van een recente UBA/Deloitte studie, een licht op de onderliggende krachten die de toekomst van de Belgische reclamesector zullen vormgeven. Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, jeugd, armoedebestrijding en media sloot de Media Date af en focuste onder meer op het crossmediale meetsysteem. Dat moet ervoor zorgen dat adverteerders duidelijk inzicht krijgen in mediaconsumptie (in Vlaanderen): wat het moet bevatten is alles wat wordt bekeken, wordt beluisterd en wordt gelezen. Als moderator leidde Bart De Pauw de namiddag in goede banen. 

Enkele dingen die wij meenamen naar huis: 
 • If you want to understand a lion, don't go to the zoo, go to the jungle! Ga naar waar uw klant is en observeer hem. Alleen zo komt u te weten wat uw klant over uw merk denkt.
 • 'Bothism': het vinden van een balans tussen lange en korte termijn. Investeer 60% van het budget in lange termijn (brand building) en 40% in korte termijn (performance marketing of activering).
 • Baseer uw case steeds op 3 fasen:
  1) Diagnose - 33,3%
  2) Strategie - 33,3%
  3) Tactiek - 33,3%
  Als één van de 3 geen resultaat oplevert, zal het totale resultaat nul zijn.

Was u ingeschreven voor de UBA Media Date? Dan kan u alle presentaties downloaden en de video van Mark Ritson herbekijken.

Een terugblik op deze dag? MMPUB en Mediaspecs maakten een mooie samenvatting.

We hopen u volgend jaar (opnieuw) te mogen verwelkomen!

Sponsoring & Events