De wereld veranderen door onze manier van eten te veranderen?

Suzanne Mulier_crop

Tijdens het Orbit by PUB XP evenement op 19 oktober neemt Suzanne Mullier, Plant-based lead BeLux bij Danone, het woord over de rol en initiatieven die merken kunnen nemen voor een duurzamere wereld. Hier alvast een voorproefje van Suzanne's visie. 

4 vragen aan Suzanne Mullier

Welke oplossingen moeten merken bieden om aan de verwachtingen van burgers en de planeet te voldoen?

Suzanne Mulier: "Merken moeten oplossingen bieden die het beschermen van de planeet aantrekkelijk maken, een manier om u goed te voelen terwijl u goed doet. Als bedrijf vereist dit echte verandering en inspanning; het betekent dat u bij elke zakelijke keuze prioriteit geeft aan milieuvriendelijke praktijken, het verminderen van afvalstromen, ethisch verantwoord inkopen, het ondersteunen van lokale gemeenschappen, ..."

Wat zijn de meest gemaakte fouten door merken/diensten wanneer ze communiceren over duurzame ontwikkeling?

"De grootste fout die een merk kan maken in de communicatie over duurzame ontwikkeling is niet eerlijk zijn over hoe ver het nog te gaan heeft. U moet transparant zijn over uw werkelijke ecologische impact en klimaatimpact en laten zien hoe u toewerkt naar een duidelijke visie met tastbare doelen."

Welk merk vindt u het meest overtuigend als het gaat om duurzaamheid?

"Ik weet zeker dat u het met me eens bent dat Patagonia eruit springt met overtuigende duurzaamheidsclaims vanwege haar transparante praktijken, inzet voor eerlijke handel en sterke pleitbezorging voor milieudoelen."

Kan marketing de wereld redden?

"Hoewel marketing alleen de wereld niet kan redden, speelt het wel een cruciale rol. Door duurzame producten te promoten, consumenten voor te lichten en gedrag te beïnvloeden, kan marketing positieve verandering teweegbrengen en verantwoorde keuzes aanmoedigen. Duurzaamheid omarmen is geen keuze voor merken; het is een MUST voor het welzijn van onze planeet en toekomstige generaties."

Meer weten? Schrijf u dan nu in voor het evenement Orbit by PUB XP op 19 oktober 2023 in AG Campus in Brussel. Als UBA-lid geniet u een mooie korting.

Ontdek het programma van het evenement Orbit by PUB XP

*Orbit by PUB XP wordt georganiseerd met de steun van AG Insurance, RMB, NRJ, Serviceplan en UBA Belgium.

Sustainability