Hoe motiveert u uw klanten?

Aan het woord, Thomas Kolster van Goodvertising. Deze video maakt deel uit van de UBA Training 24/7 video-opleiding "How to build a meaningful brand?"

Thomas Kolster 1 - playbutton

Samenvatting van de video:

We hechten meer waarde aan wat we helpen vormgeven. Goede organisaties verkopen niet alleen hun product aan hun klanten, ze leren hen ook hoe ze het moeten gebruiken. Ze helpen hen het beste uit zichzelf te halen. 

In deze video legt Thomas Kolster het verschil uit tussen extrinsieke en intrinsieke motivatie, en waarom intrinsieke motivatie effectiever is.

Extrinsieke motivatie

Traditioneel wordt in de economie het idee gepromoot dat beloningen en geldelijke voordelen de drijvende kracht achter motivatie zijn. We belonen degenen die het best presteren. Dit is extrinsieke motivatie, die verwijst naar gedrag dat gedreven wordt door externe beloningen, zoals geld, roem, cijfers of zelfs lof.

Intrinsieke motivatie

Maar wat ons echt motiveert staat haaks op deze klassieke wortel-en-stok aanpak. Wanneer u zelf beslist om iets te doen, bent u meer gemotiveerd dan wanneer iemand u zegt om iets te doen of u ervoor betaald wordt.
Dit is intrinsieke motivatie, omdat u uzelf motiveert. Het is wanneer u gewoon geniet van een activiteit en het ziet als een kans om te ontdekken, te leren of uw potentieel te ontwikkelen. Het is in ons eigen belang. 
Als u daarentegen verteld wordt om het te doen, verdwijnt dat gevoel van vrijheid en zelfexpressie.

Thomas Kolster deelt verschillende voorbeelden in de video, waaronder het "Ikea-effect"; we hechten gewoon meer waarde aan onze eigen creaties en verwachten dat anderen hetzelfde doen, wat resulteert in een verhoogd gevoel van eigenwaarde, bekend als het "Ikea-effect".

Bekijk de video hier.