Waar treffen data en relevantie elkaar?

Aan het woord, Thomas De Greef van GroupM. Deze video maakt deel uit van de UBA Training 24/7 video-opleiding "Wanneer is het gebruik van affichage en digitale panelen interessant?"

(Digital) outdoor - playbutton

Samenvatting van de video:

In het onophoudelijk evoluerende reclamelandschap blijkt programmatic out of home (OOH) een echte gamechanger. Deze baanbrekende aanpak combineert relevantie en flexibiliteit met datagebaseerde inzichten om de manier waarop merken communiceren met hun doelpubliek ingrijpend te veranderen. We bekijken waarom programmatic out of home meer is dan gewoon maar een van de vele tools in uw digitalemarketingaanpak en focussen daarbij op de cruciale rol van data.

Relevantie en flexibiliteit

Het geheim van programmatic out of home zit 'm in zijn relevantie en flexibiliteit. Het komt bijzonder goed tot zijn recht in een dynamische omgeving omdat het in staat is om boodschappen op maat op precies het juiste moment op precies de juiste plaats af te leveren.

Een concreet voorbeeld: een adverteerder wil fitnessliefhebbers aanspreken tijdens de drukste momenten in de fitnessclub midden in een bruisende stad. Met programmatic OOH kan dat. Adverteerders kunnen hun campagnes in real time aanpassen en er op die manier voor zorgen dat hun boodschap terechtkomt bij het juiste publiek. Of het nu gaat om reclame voor zonnecrème op een zonovergoten zomerdag of voor warme chocomelk tijdens een winterevent: programmatic OOH is hét middel om relevant te blijven. In deze module vermeldt Thomas nog verschillende andere concrete voorbeelden.

Data als uitgangspunt

Centraal bij programmatic OOH staan data – cruciaal, dynamisch en voortdurend in beweging. Die datagebaseerde aanpak is niet 'gewoon' belangrijk; nee, ze is van essentieel belang. Programmatic OOH valt of staat bij de beschikbare inzichten, in bijvoorbeeld consumentengedrag en weersomstandigheden in real time. Op basis daarvan kunnen adverteerders nauwkeurige, datagebaseerde keuzes maken om hun OOH-campagnes een maximale impact te geven. Er worden niet zomaar wat reclameboodschappen weergegeven; de boodschappen passen zich aan aan hun omgeving en nemen allerlei factoren in overweging, zoals voetverkeer, tijdstip en zelfs lokale evenementen.

Het belang van expertise

Anders dan wat vaak wordt gedacht is programmatic OOH niet zomaar een toevoeging aan uw gewone programmatic-campagneaanpak. Het is een gespecialiseerd domein dat heel wat expertise vraagt en een diepgaand inzicht in het ecosysteem van out-of-homereclame. Digitalemarketingexperts kunnen dan wel uitblinken in hun vakgebied, toch vraagt programmatic OOH om een heel andere set van unieke vaardigheden die enkel OOH-experts in huis hebben.

De nuances van OOH, zoals het selecteren van de beste reclamelocaties en het onderhandelen met media-eigenaars, vragen om een heel eigen soort vakkennis.

Samengevat kunnen we dus stellen dat programmatic out-of-homereclame een dynamische kracht is die relevantie en flexibiliteit combineert met een datagebaseerd besluitvormingsproces. Het is een discipline waarin data niet alleen belangrijk maar zelfs onmisbaar zijn. Om het volle potentieel van deze aanpak te benutten, vertrouwt u best op OOH-experts die alle kneepjes van het OOH-vak kennen en de kracht van programmatic OOH kunnen aanwenden om het bereik en de impact van uw merk te vergroten.

Bekijk de video hier. 

Media