Wat Generatie Alpha echt denkt en voelt

GenAlpha.jpg

Transfer bracht onlangs een opmerkelijke dag vol inzichten over de opkomende generatie die onze toekomst zal vormgeven - Generatie Alpha - geboren vanaf 2011. Het evenement bood diepgaande onderzoeken, boeiende kidschannel-presentaties -en paneldiscussies met experts om Generatie Alpha nog beter te begrijpen.

De Transfer Kids Day was een ideaal moment dat bruisende discussies en creatieve ideeën opleverde. Het benadrukte het belang van intergenerationele dialogen om deze nieuwe generatie beter te doorgronden en vooral te benaderen.

Human8 onthult eerste studie in Benelux over Generatie Alpha

Tijdens deze dag werd een diepgaande studie over deze generatie gepresenteerd door Joeri Van den Bergh, oprichter en partner van het onderzoeksbureau Human8. De studie, uitgevoerd in België (Vlaanderen en Wallonië) en Nederland met 1.200 kinderen en hun ouders, verkende een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot deze generatie, van hun carrièreaspiraties en mediagebruik tot hun favoriete merken en hun houding ten opzichte van ondernemerschap. De bevindingen verschaften waardevolle inzichten in het gedrag van deze digitaal onderlegde generatie.

Een van de opmerkelijke bevindingen van de studie was de groeiende interesse van Generatie Alpha in ondernemerschap, waarbij 44% van de 4- tot 14-jarigen al sterke interesse toonden in het starten van hun eigen bedrijf. Onder de groep 12-14 groeit dat zelfs tot 57%. Deze ondernemersmentaliteit onderscheidt hen van eerdere generaties. Opvallend is dat bij 8- tot 11-jarigen YouTuber of influencer als nummer 1 droomjob opduikt. Er is echter wel nog een gender gap (met hogere interesse bij jongens) wanneer het gaat over programmeren en A.I, wetenschap in het algemeen maar ook professioneel sporten. De studie benadrukte ook het belang van digitale media in hun leven waarbij 9 op 10 Gen Alpha zich identificeert als gamer generatie en YouTube bij alle leeftijden tussen 4 en 14 op de absolute nummer 1 plek staat qua wekelijks gebruik. Meer dan de helft van de ouders vindt trouwens dat schermen een essentieel onderdeel vormen van het opvoeden van kinderen. Ze leren er volgens hen nieuwe skills door (60%), doen kennis op (55%) en leren samenwerken (48%) en communiceren (46%). De studie bood verder uitgebreid waardevolle inzichten in de aspiraties, mediagebruik en aankoopgedrag van Generatie Alpha.

Een beknopte versie van het rapport kan u onderaan dit artikel terugvinden (enkel voor UBA-leden). Deze kennis zal cruciaal zijn voor mediaprofessionals en adverteerders om deze invloedrijke generatie te begrijpen en contact met hen te leggen.

Meer weten over deze studie? Neem contact op met Transfer via communication@mytransfer.be 

Documenten

Media