Hoe kunt u de customer journey gebruiken in uw marketingplan?

Aan het woord, Clo Willaerts, Digital Marketing Expert. Deze video maakt deel uit van de UBA Traning 24/7 video-opleiding "Hoe de customer journey benutten voor digital marketing"

Customer Journey Playbutton

Samenvatting van de video:


In deze video beschrijft Clo Willaerts het "hero-help-hub" model, dat zich vertaalt in een marketingplan in de vorm van een kalender.

Marketing plan - Hero, help and hub content - Clo Willaerts

  1. De hero-content
    Deze gaat over de awareness campagne. Het doel is om in korte tijd veel aandacht te trekken. Een content die pieken van awareness creëert, die vervolgens weer afnemen. Deze content wordt meestal geactiveerd door een promotiecampagne, op verschillende kanalen, met als doel een zeer breed publiek te bereiken.

  2. De help-content
    Dit komt overeen met de consideration fase en speelt in op potentiële consumenten die je merk overwegen. Evergreen content wordt gebruikt om het hele jaar door aandacht en reacties te krijgen. Dit soort content kan bijvoorbeeld elke 15 dagen worden gelanceerd of opnieuw worden gepubliceerd, zodat de bekendheid geleidelijk groeit. Het vult de gaten in de kalender tussen hero content en hub content. Het is niet de content die je op korte termijn de meeste aandacht zal opleveren, maar het speelt wel een belangrijke rol bij het opbouwen van awareness op de lange termijn en helpt om mensen die zich in de overwegingsfase voor je merk bevinden vast te houden om ze vervolgens te converteren.

  3. De Hub-content
    Het draait allemaal om betrokkenheid. Dit is de content die je nodig hebt om je community en sociale netwerken (Facebook-pagina, Instagram-volgers, enz.) te activeren. Het is content die specifiek wordt gebruikt om engagement te creëren, content die leuker is en die prachtig is getarget.

Om je marketingplan op te stellen, raadt Clo Willaerts aan om een kalender te nemen en te beginnen met de hero-campagnes die op deze kalender moeten worden geplaatst. Op een mediaplan voeg je de verschillende kanalen toe waarlangs de campagnes zullen worden verspreid.
Vervolgens voeg je de hub-content toe, gevolgd door de helpcontent, of evergreen content, die de gaten in de kalender opvult.

Bekijk de video hier. 

Brand Strategy