Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Brainstorm to Results (nl/fr)

Workshop,

Hoe haal ik meer resultaten uit mijn brainstorm?

'Creativity is one of the last remaining legal ways of gaining an unfair advantage over the competition’ zegt Ed McCabe.
Hoe komt het dan dat veel creatieve ideeën nooit de kans krijgen om zich te tonen, laat staan om zich te ontwikkelen. Vaak worden we vooral gemotiveerd om aan de doelstelling of verwachting te voldoen, eerder dan om nieuwe out-of-the-box oplossingen te vinden. Soms belemmert de angst om fouten te maken of gewoon het relatieve succes van het bestaande ons om initiatieven te nemen en inventief te zijn. Al proberen we in onze vergaderingen nieuwe ideeën te lanceren, toch worden afwijkende ideeën in eerste instantie onthaald op een kritisch afwegen, wat ze meestal niet overleven. En als er tijd wordt gemaakt om een creatieve brainstorm te organiseren voor vernieuwende ideeën, dan vinden de deelnemers het meestal een energie gevend en inspirerend moment, maar zijn ze achteraf wel teleurgesteld omdat weinig of geen ideeën worden omgezet in beslissingen en actie.  
Wat kunnen we dan in hemelsnaam doen om de aanwezige creativiteit in onze professionele omgeving aan te boren, uit te puren tot vernieuwende ideeën en om te zetten in realiteit ?

Van vernieuwende ideeën tot grensverleggende resultaten. 

“Meer dan 70 % van de directieleden gelooft dat marketeers geen voeling hebben met de bedrijfsresultaten en op de verkeerde domeinen focussen”

Wat mag u verwachten van deze opleiding?

  • U krijgt een reeks praktische inzichten en makkelijk inzetbare methodes om creatieve sessies te organiseren en te faciliteren. U wordt aangespoord tot patroondoorbrekend denken.
  • U leert hoe een brainstormsessie te modereren en hoe de beste ideeën te selecteren en te bundelen tot een relevant geheel.
  • U krijgt tips over hoe de ideeën ook na de brainstorm te laten voortleven.

Voor wie?

U wil de bestaande business routine doorbreken en komen tot baanbrekende resultaten? Samen met collega's bouwen aan een nieuwe manier van creatief denken en uzelf overtreffen? Dan is deze workshop zeker iets voor u.

Niveau:

Beginner

Taal? 

De workshop wordt gegeven in het Nederlands.
De slides zijn in het Engels.
De deelnemers kunnen reageren en krijgen antwoord in de taal van hun keuze.

Bijzonder interactieve workshop met ruimte voor concrete praktijkvragen die in groep worden behandeld. - Anne-Michaëlle Leroy, Product Manager, Saint-Gobain Construction Products Belgium - 26/10/2017

  • Beginner
  • Skills

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: 188 € (excl. BTW)

Niet-leden: 375 € (excl. BTW)

Betaling na ontvangst van de factuur en voor aanvang van de opleiding.

Gratis annuleren kan enkel schriftelijk (e-mail naar training@ubabelgium.be) tot 1 maand voor de workshop. Voor annulaties na die dag blijft het bedrag van uw deelname verschuldigd. 

De inschrijver kan zich laten vervangen door een collega.