Wat is Distributed Denial of Service ?

DDOS-AdFraud.jpg

Distributed Denial of Service (DDoS) is een populaire manier onder hackers om websites lam te leggen. Dit doen ze door de servers te bombarderen met informatiepakketten. 

De geviseerde servers bezwijken onder de aanval, hetzij door de snelheid waarmee de informatie aangeleverd wordt, hetzij door de grootte van de pakketten. Dagelijks vinden er aldus tussen de 300 en 1.500 cyberaanvallen plaats in België, waar vooral commerciële bedrijven en de overheid geviseerd worden. Vaak zijn de doelen belangrijke sites zoals die van banken of kredietkaart-instellingen.

Om de aanval te doen slagen hebben de hackers een groot computernetwerk nodig. Dit verkrijgen ze door de computers van particulieren te hacken en daarop een virus te plaatsen. Voor de aanval worden dan al die computers samen -we noemen dit dan een botnet- geactiveerd.

Het gevolg van een DDoS-aanval is dat het internetverkeer met de website stilgelegd wordt. Er worden geen data gestolen, al wordt het soms wel gebruikt als afleidingsmanoeuver.

Data & Technology Media