Effie Gold Award voor Special Olympics en Telenet

2019-09-25-Effie-0160.jpeg

Op de ceremonie van de prestigieuze Effie Awards – die dit jaar hun 30ste verjaardag vierden – vielen 14 cases in de prijzen. Daaronder maar liefst 4 Silver (voor Delhaize, De Standaard, Jupiler en Ketnet). Twee cases kregen een Gold: Special Olympics en Telenet.

De Effie Awards bekronen elk jaar de meest succesvolle marketing- en communicatiecampagnes op het vlak van impact en effectiviteit. Dit jaar kende de Effie-jury een Gold, Silver of Bronze award toe aan 14 van de ingeschreven cases tijdens een feesteditie. De Effie Awards blazen immers 30 kaarsjes uit.

“De oogst van dit jaar is opnieuw zeer rijk”, verklaart Mira De Maeyer, General Manager van Perrigo Belgium en Juryvoorzitter van de Effie Awards. “Niet alleen slagen heel wat cases erin de impact van de communicatie-investeringen te bewijzen, dit jaar vielen een aantal cases extra op. De vier Silver Effie Awards hebben elk op hun manier een beweging in gang gezet in de maatschappij. Geweldig om te merken dat marketingcommunicatie hiertoe kan dienen! De twee Gold Awards zijn dan weer bekroningen voor uitstekende cases van adverteerders die we al eerder op het Effie-podium zagen. Een Effie Award geeft duidelijk zin in meer.”

Gold Effie Award

Special Olympics Belgium

LDV United

Dare to sponsor

 

Telenet

TBWA

The Good Flow

Silver Effie Award

Delhaize

TBWA

A new era
of retail

 

De Standaard

Bonka Circus

CurieuzeNeuzen Vlaanderen

 

AB Inbev - Jupiler

The Communication Company

We Are Belgium

 

Ketnet

Ketnet + FamousGrey

STIP IT – Move tegen Pesten

Bronze Effie Award

Aldi België

The Backroom + Blue449

Better than you think

 

bpost Bank

DDB

How a sh*t campaign launched bpost bank’s personal loans

 

EG

Dentsu Consulting

Betaalbare geneesmiddelen in het huis en hart van elke Belg

 

Ikea

DDB

Make Room For

 

AB Inbev 

Isobar

Jupiler 0,0% - de herlancering van een dode categorie

 

Kom op tegen Kanker

Famousgrey

Vloggers vs. Sigaretten

 

Nationale Loterij

Wunderman Thompson

Woohoo! Launch

 

Scarlet

BBDO Belgium

Why pay more?

Daarnaast werden zes Mentions of Excellence in Media Use uitgereikt, zes van de winnende cases die naast hun Effie Award ook een bijzondere touchpointstrategie hadden. De uitgekiende mix van verschillende kanalen en het optimale gebruik ervan droeg bij deze cases sterk bij aan de doeltreffendheid ervan.

Jury uitgebreid

Om het grote aantal ingezonden cases te beoordelen werd de jury uitgebreid tot 30 leden, iets wat door de Juryvoorzitter als zeer positief werd ervaren. “Meer juryleden zorgde voor meer diversiteit en meer diepgang. Je voelde heel veel engagement en dynamiek bij de jury, die een mix was tussen nieuwkomers en ervaren Effie-juryleden. De discussies waren geanimeerd, maar ook zeer constructief en telkens respectvol.”

TBWA Effie Beast

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag werd ook een bureau in de bloemetjes gezet. TBWA werd verkozen tot Effie Beast, een prijs voor de hoeveelheid en de kwaliteit van de ingezonden cases gedurende de afgelopen 30 jaar en de continuïteit daarin. Ook het uitdragen van de Effie Awards-vibe en het doorgeven van de kennis hierover viel de jury (bestaande uit Marc Frederix, Lydia Desloover, Josephine Overeem en Fred Bouchar) op.

Effie Effectiveness Forum

Voor de prijsuitreiking, dit jaar in Bozar, organiseerde Effie Belgium haar ‘Effie Effectiveness Forum’ waarop alle finalisten hun case voorstelden aan collega’s en andere professionals uit de marketing- en communicatiewereld. Nieuw dit jaar was dat de toeschouwers vragen konden stellen aan diegenen die de case presenteren wat voor interactie en extra learnings zorgde.

Media Research & Insights Sponsoring & Events