Radio vormt front ter ondersteuning van Belgische webshops

webshop.jpg

’s Lands vier grootste regies - IP Belgium, RMB, DPG Media en de Var – slaan de handen in elkaar om de Belgische merken te helpen en bij te dragen tot het in stand houden van onze economische structuur. Aldus gaan ze in op de oproep die 26 lokale merken en ketens deden naar de consumenten om te shoppen via lokale webshops.

In de praktijk bieden de vier regies de adverteerders uit de retail sector de mogelijkheid om een gratis ‘tag-on’ van vijf seconden toe te voegen aan de uitzending van hun radiospot.

“Deze zijn identiek voor de vier regies en klinken bijgevolg hetzelfde op alle nationale zenders. De tag-ons, gemaakt door productiehuis Brandy, verwijzen met een verbale kwinkslag naar de - misschien nog niet zo gekende - online activiteiten van de adverteerder”, aldus de initiatiefnemers. “Met dit initiatief willen de nationale regies de fysieke retailers extra ondersteunen in hun boodschap dat ze ondanks gesloten deuren wél graag online zaken blijven doen met hun consumenten. Door herhaling van deze boodschap op alle nationale zenders willen de Belgische nationale radiostations een maximaal bewustzijn bij de consument creëren. Hopelijk met een boost van online aankopen bij vertrouwde lokale fysieke retailers tot gevolg.”

Het aanbod geldt tot 30 april voor alle retailers die normaal 75% van hun omzet via hun fysieke winkels halen en die door de omstandigheden nu voor hun omzet enkel aangewezen zijn op hun webshop.

Media