Telenet en Indiville buigen zich over het digitale leven van de Belgen

Digital.jpg

Op verzoek van Telenet interviewde Indiville tussen 8 april en 14 april 1.065 Belgen over hoe zij de combinatie van on- en offline leven na het coronavirus zien. Hoewel de respondenten uitkijken naar echte contacten, zegt 60% van de Belgen dat ze hun leven zullen blijven structureren dankzij connectiviteit. Een op de twee mensen zegt echter bezorgd te zijn over de tijd die ze voor het scherm doorbrengen - dit cijfer stijgt tot 62% als het gaat om de schermtijd van kinderen - en 43% voelt zich steeds minder veilig door cybercriminaliteit.

Nog een insight: e-drinks hebben afgedaan. 74% geeft categoriek aan dat ze er geen meer willen organiseren. Zoom, Teams en co die Belgen na corona willen blijven gebruiken, zijn vooral bedoeld voor telewerken (85%) en gesprekken met kleinkinderen (83%).
 
Meer in het algemeen willen de Belgen vooral de praktische aspecten van de ‘digitale’ samenleving behouden: 64% is van mening dat telewerken tijd bespaart en daarom wil 74% dit na de crisis blijven doen. Bijna een op de twee mensen zegt ook dat telewerken het mogelijk maakt om werk en privé beter te combineren. 45% zegt dat ze zich veel meer bewust zijn van wat er speelt in het leven van hun vrienden en familie dankzij de digitale tools die tijdens de crisis ingeburgerd raakten.
 
“We gooien het digitale leven dat tijdens corona is opgebouwd niet helemaal buiten, maar we zoeken naar de ideale balans. 60% van de Belgen vindt het een goede zaak dat het online leven en het echte leven meer dan ooit door elkaar lopen”, besluiten de auteurs van het onderzoek.

Brand Strategy