Hoe kan audio uw merk boosten? 

Aan het woord, Elke De Vuyst, Marketing & Communication Manager bij Vanden Borre. Deze video maakt deel uit van de UBA Traning 24/7 video-opleiding 'Wanneer, waarom en hoe gebruik ik radio in mijn communicatieplan?'

Power of audio 3-play

Korte samenvatting van de video:

Radio opnemen in uw mediastrategie is een goede manier om uw merk te boosten. 

Radio is een activatiemedium. Het is ideaal om traffic te genereren naar uw website of winkel. Via de radio kan u de consument heel de dag door bereiken. Het is een medium dat vaak in de auto wordt geconsumeerd, vlak voor het moment van aankoop. Uw campagne wordt dus vaak vlak voor de aankoop gehoord. Radio is dus een medium om short-term sales te activeren.  

Maar radio is ook een medium dat u kan gebruiken om uw merk te bouwen. Het is een massamedium dat emotionele betrokkenheid genereert en merkbekendheid of brand fame opbouwt.

Radio is bovendien kosteneffectief en flexibel.
De productiekosten van een spot en de GRP kosten van een campagne zijn immers laag in vergelijking met andere media en u kan er snel een campagne mee on air krijge

Radio heeft tot slot een versterkende waarde in de mediamix. 
Het is een complementair medium. Het genereert extra reach en frequentie voor uw marketingboodschap en heeft een versterkend effect samen met andere media zoals tv, online audio en out-of home. 

Bekijk de video hier.

Media