Wat is Performance Marketing?

Aan het woord Edwyn Gielen, Verantwoordelijke Media bij Numberly. Deze video maakt deel uit van de UBA Traning 24/7 video-opleiding "Hoe kan ik data inzetten voor doeltreffende marketing?"

Performance marketing play

Een samenvatting van de video:

Marketing op basis van prestaties is een advertentiestrategie waarbij de adverteerder alleen een partner betaalt wanneer een specifieke actie is uitgevoerd. Veelvoorkomende aankoopmodi zijn cost-per-click (CPC), cost-per-lead (CPL) en cost-per-action (CPA). Activatiekanalen omvatten affiliate marketing, influencers, zoekmachineoptimalisatie, e-mailmarketing en programmatic advertising. Om een ​​performance marketingcampagne te lanceren, is het belangrijk om doelen te definiëren, kanalen te selecteren en relevante berichten en inhoud te creëren. De voordelen van performance marketing zijn de mogelijkheid om prestaties te meten, resultaten te optimaliseren en alleen presterende partners te belonen. De risico's zijn onder meer overmatige focus op korte termijn resultaten, een productgerichte aanpak in plaats van een klantgerichte aanpak en moeite om verschillende marketingkanalen te integreren.

In theorie zijn er drie belangrijke concepten om in gedachten te houden bij het bespreken van performance marketing: marketingmyopie, relatiemarketing en return on marketing. Marketingmyopie verwijst naar het risico om zich te concentreren op het product in plaats van op de behoefte van de klant. Bijvoorbeeld, Kodak miste de kans om digitale camera's te lanceren omdat ze bang waren dat dit de verkoop van film zou kannibaliseren. Relatiemarketing richt zich op het opbouwen van langdurige relaties met klanten door tactieken te gebruiken zoals personalisatie en loyaliteit. Return on marketing is de maatstaf voor het rendement van de investering in marketing.

Performance marketing kan een effectieve strategie zijn voor adverteerders die hun advertentieresultaten willen meten en optimaliseren. Het is echter belangrijk om de risico's in gedachten te houden en te focussen op de behoeften van de consument om marketingmyopie te vermijden. Door relatiemarketing tactieken te gebruiken en return on investment te meten, kunnen adverteerders de effectiviteit van hun performance marketingcampagnes maximaliseren.

Bekijk de video hier

Data & Technology Media