Hoe koppelt u uw communicatiestrategie aan de verschillende stadia van de marketing funnel?

Aan het woord, Florent Diverchy, Marketing Intelligence Manager bij Produpress. Deze video maakt deel uit van de UBA Traning 24/7 video-opleiding "Hoe bouw je een authentieke en doeltreffende communicatiestrategie?"

Communication Strategy - 4 play

Lukt het u niet om voldoende awareness te genereren? Kunt u niet genoeg prospects omzetten in kopers? Dan is deze video iets voor u.

Samenvatting van de video:

Uw communicatiestrategie moet nauw aansluiten bij de verschillende fasen van uw marketing funnel. Het moet een middel zijn om deze funnel te optimaliseren.
De doelstellingen zijn verschillend naargelang de fase van de funnel. De boodschap en het communicatiekanaal moeten dus worden aangepast aan de fase waarin u zich bevindt. 

In een herkennings- en bewustmakingsfase is het doel om leads te creëren en op een brede en uitgebreide manier te informeren over uw product en de ervan.
In de overwegingsfase is de informatie al meer gepersonaliseerd. Het doel is om verkoop te genereren, om potentiële klanten te overtuigen uw product te kopen. 
In de beslissingsfase moedigt u conversie aan. Dit kan bijvoorbeeld via promoties. Zo overtuigt u potentiële kopers ervan dat dit niet alleen het juiste product is, maar dat het ook het juiste moment is om het te kopen. 
In de fase na verkooop gaat het erom een intiemere band te creëren tussen uw merk en uw consument, zodat zij merkambassadeurs en langdurige consumenten worden.

In deze video leert u ook welke communicatiekanalen (blog, sociale netwerken, tv, nieuwsbrief, Youtube-video, CRM, retargeting, displays,...) u moet gebruiken afhankelijk van de fase waarin u zich bevindt.  

Bekijk de video hier.

Strategy