Hoe kan u data correct en duurzaam verzamelen, beheren en delen?

Aan het woord, Florent Diverchy van Produpress. Deze video maakt deel uit van de UBA Traning 24/7 video-opleiding "Hoe kan ik data correct en duurzaam verzamelen, beheren en delen?"

Playbutton

Samenvatting van de video:


Consumenten hebben vier eisen over hun gegevens: informatie, controle, de mogelijkheid om van gedachten te veranderen en het juiste gebruik ervan.


Informatie

Consumenten moeten weten hoe hun gegevens gebruikt zullen worden, zelfs als dit gebruik aanvankelijk niet was voorzien. Idealiter worden consumenten opnieuw geïnformeerd telkens wanneer een nieuw gebruik van hun gegevens wordt overwogen.

Controle

Wat de controle betreft, willen consumenten hun toestemming afstemmen op elke voorgestelde verwerking. De oprichting van een voorkeurscentrum wordt aanbevolen voor een nauwkeurig beheer van de verwachtingen van de consument.

Veranderen van mening

De consument moet ook te allen tijde van mening kunnen veranderen en zijn profiel kunnen verwijderen. Florent Diverchy adviseert om de procedure voor uitschrijving eenvoudig en gemakkelijk toegankelijk te maken om consumenten niet te ontmoedigen om de database te verlaten.

Gegevens juist gebruiken

Ten slotte eisen consumenten het juiste gebruik van hun gegevens om slechte gebruikerservaringen te voorkomen. Gegevens moeten van hoge kwaliteit zijn, regelmatig worden bijgewerkt en gecontroleerd om de efficiëntie van scoringalgoritmen en de personalisatie van berichten voor elke consument te waarborgen.

Door aan deze eisen te voldoen, kunnen bedrijven hun gebruikerservaring verbeteren alsook hun commerciële resultaten door massale uitschrijvingen of het verlies van ontevreden klanten te voorkomen.

Bekijk de video hier.

Data & Technology