Wat zijn de kanalen en tactieken om de awareness van uw merk te vergroten?

Aan het woord, Clo Willaerts, Digital Marketing Expert. Deze video maakt deel uit van de UBA Traning 24/7 video-opleiding "Hoe de customer journey benutten voor digital marketing"

Customer Journey 2 Playbutton

Samenvatting van de video:

Deze video spitst zich toe op de awareness fase van de Customer Journey en beantwoordt de volgende vragen:

  • Hoe kiest u de juiste kanalen om uw naamsbekendheid te vergroten?
  • Welke tactieken werken het beste om uw consument naar de volgende fase te begeleiden?
  • Hoe optimaliseert u uw keuzes?
De keuze van de juiste kanalen 

De keuze van uw marketingkanalen zal sterk bepaald worden door het antwoord op volgende twee vragen:

  • Op welke kanalen is mijn doelpubliek actief?
  • Op welke kanalen voel ik mij als merk thuis? 

Zorg er steeds voor dat de kanalen waarvoor u kiest, passen bij wie u bent als merk. Kies 2 à 3 kanalen die u goed doet.Klassieke reclamekanalen inzetbaar in de awareness fase zijn Events, Social Media, PR, Radio, Tv, Print,… Social media speelt een grote rol in de awareness fase, waarbij Facebook nog steeds koploper is. Daarnaast gaat ook een aanzienlijk deel van de online campagnebudgetten naar Instagram. Interesse over welk kanaal er het meest wordt gebruik, per land maar bijvoorbeeld ook per leeftijdscategorie? Neem dan zeker een kijkje op datareportal.com.

Awareness tactieken

Het Help > Hub > Hero model kan u helpen in de keuze voor de juiste tactiek.

Help > Hub > Hero model
Merken hebben in de loop van een jaar een aantal ‘hero’ momenten waarop ze veel awareness willen creëren, heel breed willen gaan en veel mensen op korte tijd bewust willen maken van iets. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product. Plan uw hero momenten slim doorheen het jaar. Kijk hierbij naar wat uw concurrenten doen en ga creatief aan de slag met de verschillende kanalen.

Optimalisatie van uw campagne

Bekijk gedurende de looptijd van uw digitale campagne de resultaten en optimaliseer waar nodig. Lanceer niet één campagne maar meerdere campagnes die onderling variëren: een andere visual, een andere copy, een andere call to action,... Analyseer op regelmatige tijdstippen welke campagne(s) niet performant zijn en deactiveer deze. Verschuif uw budget naar de advertentiecampagne die wel werkt.

Bekijk de video hier. 

Brand Strategy