Gaming steeds meer een opportuniteit voor merken

Gaming

Met een indrukwekkende groei van 6,3% ten opzichte van het voorgaande jaar telt de wereldwijde gaminggemeenschap nu maar liefst 3,38 miljard enthousiaste spelers. Het meest opvallende is dat gaming geen grenzen kent. Of je nu onderweg bent met je mobiele apparaat, thuis speelt op je console of je skills aanscherpt op je pc, gaming is overal en elk van deze sectoren draagt bij aan deze spectaculaire groei van de hele industrie. Meer weten over de mogelijkheden en best practices voor merken? Neem deel aan de UBA Master Class Gaming & Esports op 10 november.

Ondanks de reeds indrukwekkende cijfers binnen gaming heeft de pandemie nog eens een ongekende duw in de rug gegeven en veel nieuwkomers uit die periode zijn nu fervente gamers geworden. Wat ooit als een nichemarkt begon, is nu een essentieel onderdeel van de moderne cultuur geworden, met een groter marktaandeel dan muziek en film samen. Vooral millennials en Gen Z zijn hierbij toonaangevend en het aantal gamers in deze leeftijdsgroepen blijft stijgen.

Opvallende transmedia-initiatieven, zoals de Super Mario Bros.-film en HBO's The Last of Us-reeks, brengen gaming nog dieper in de popcultuur en het brede bewustzijn. Het is duidelijk dat gaming niet langer in de schaduw staat, maar schittert als een centraal onderdeel van onze moderne entertainmentwereld.
Ook in ons eigen land is de opkomst van gaming en esports niet te negeren. Denk aan grootschalige kampioenschappen die het Sportpaleis vullen en miljoenen kijkers van over de hele wereld aantrekken. Dit benadrukt de immense invloed en het bereik van deze bruisende sector.

Volg uw publiek naar deze dynamische sector

Millennials en Gen Z’ers verschuiven hun aandacht steeds meer van traditionele sporten naar videogames en de bijbehorende cultuur. Eén opmerkelijk fenomeen valt hierbij op: hoewel bijna de helft van Gen Z (48%) voornamelijk videocontent van contentcreators consumeert, gaat het merendeel van de reclamebudgetten (706 miljard dollar) nog steeds naar traditionele media, waar de interessantste doelgroep eigenlijk niet meer zit. Bovendien staan deze millennials en Gen Z’ers sceptisch tegenover standaardreclame. Het beste bewijs daarvan is dat maar liefst 71% van de Gen Z’ers adblockers online gebruikt.

In een tijd waarin jongeren intensief gamen en waarde hechten aan dat communitygevoel wordt de merkvoorkeur van Gen Z sterk beïnvloed door gaming influencers. Entertainment staat voorop en dat is ook wat men verwacht van merk- en commerciële boodschappen. Deze dynamische wereld van gaming biedt merken een unieke kans om zich te onderscheiden en duurzame relaties met toekomstige consumenten op te bouwen. Creëer je eigen “tribe” aan volgers en fans. Stap hun wereld binnen en maak deel uit van hun hobby, hun identiteit.

In de UBA Master Class op 10 november zullen de experts van Unlocked diepgaand ingaan op de boeiende wereld van gaming, met een speciale focus op het competitieve segment, esports. Ze werpen hun licht op de kansen en uitdagingen voor merken in diverse markten. U krijgt een gedetailleerd overzicht van het videogame- en e-sportlandschap in België en Europa, inzicht in het complexe ecosysteem en best practices voor merkbetrokkenheid en campagnestrategieën. Zo wordt u optimaal voorbereid om deze groeiende sector te verkennen.

Schrijf u hier in voor de Master Class Gaming & Esports

Content Media