Hoe werkt geo-targeting in het bereiken van uw consument via online kanalen?

Aan het woord, Stephanie Radochitzki van IPG Media. Deze video maakt deel uit van de UBA Training 24/7 video-opleiding "Hoe kan ik mijn doelgroep efficiënt bereiken via digitale media?"

Online Targeting 5 - playbutton

Samenvatting van de video:

Geo-targeting is een manier om consumenten online te bereiken op basis van hun fysieke locatie en laat toe om online advertenties en boodschappen op een relevante manier bij specifieke doelgroepen te brengen. 

Deze “targeting” techniek houdt in dat adverteerders hun doelgroep kunnen bereiken of ze nu ergens specifiek wonen of ze zich op een bepaald moment op een bepaalde plek bevinden. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de beschikbare gegevens en de precisie van de locatiebepaling.

Verschillende benaderingen voor geo-targeting

Geo-targeting kan op verschillende wijze benaderd worden :

  1. Adressen en postcodes: adverteerders kunnen mensen bereiken op basis van de adresgegevens die ze hebben opgegeven bij bijvoorbeeld het inschrijven op nieuwswebsites of apps. Benieuwd naar hoe u concreet aan de slag kan met postcodes en adressen? De 24/7 opleiding over paper mail gidst u zeker verder.
  2. IP-adressen: IP-adressen kunnen worden gebruikt om de locatie van online gebruikers te bepalen, hoewel de precisie kan variëren van land tot land.
  3. Mobiele locatie: Met behulp van de GPS-functionaliteit van mobiele apparaten kunnen adverteerders zeer nauwkeurig mensen lokaliseren en relevante advertenties tonen.
  4. Gebruik van databronnen: Data providers kunnen helpen bij het verfijnen van de geo-targeting door informatie te leveren over specifieke locaties, interesses of gedragingen van gebruikers.
Toepassingen van geo-targeting

Geo-targeting kan worden toegepast in verschillende media, waaronder display advertenties, televisiereclame, radio en meer. Dit biedt adverteerders de mogelijkheid om hun boodschappen aan te passen aan de locatie van de doelgroep. Zo kunnen bijvoorbeeld digitale displays in Luik verschillende advertenties tonen dan in Brussel, waardoor de relevantie en effectiviteit van de advertenties toenemen.

Drive to Store-campagnes

Een andere boeiende toepassing van geo-targeting is het stimuleren van verkeer naar fysieke winkels, de zogenaamde “drive-to-store” campagnes. Adverteerders kunnen de locatie van hun winkels opgeven en gerichte advertenties tonen aan mensen die zich op dat moment in de directe omgeving van de winkel bevinden. Andere elementen zoals timing en context kunnen toegevoegd worden om de effectiviteit van de boodschap te vergroten.

Conclusie

Geo-targeting is een krachtig hulpmiddel voor adverteerders om hun boodschappen op een relevante manier bij hun doelgroep te brengen. Door gebruik te maken van verschillende locatiegegevens en creatieve optimalisatie, kunnen adverteerders de effectiviteit van hun campagnes vergroten en mensen beter bereiken op het juiste moment en op de juiste plaats.

Bekijk de video hier. 

Media