UBA wint de President's Award van de WFA

UBA Belgium_WFA President's Awards-2.jpg

Het eind 2021 gelanceerde aanbod 'Training 24/7' en 'Digital Bootcamp' is in de prijzen gevallen. De jaarlijkse President’s Awards van de WFA belonen initiatieven van landelijke sectorverenigingen die van grote waarde zijn gebleken voor het behartigen van de belangen van marketeers en het bijdragen aan de positieve verandering in de marketing en de samenleving.

Raja Rajamannar, President van de WFA en Chief Marketing & Communications Officer van Mastercard, bekroonde vijf markante sectorinitiatieven wereldwijd en reikte één speciale award uit. Een van de initiatieven die in de prijzen vielen, was de lancering van het aanbod Training 24/7 en Digital Bootcamp door de UBA Academy.

Bij de beoordeling van de inzendingen werd gekeken of ze een duidelijk meetbare impact hadden en of ze repliceerbaar zijn in andere markten. Dit jaar dienden 24 verenigingen een dossier in. UBA is dan ook bijzonder vereerd met zijn President Award. 

WFA: “UBA liet een frisse wind door zijn langlopende opleidingsprogramma waaien met de lancering van UBA Academy 24/7, een e-learningprogramma met video's waarin experten uit de sector aandacht besteden aan de basics van marcom: Insights, Strategy, Data & Technology, Content, Media en e-commerce. Daarenboven ontwikkelde de vereniging een Digital Bootcamp, een combinatie van on-site en online opleidingen. De nieuwe diensten moeten het tekort aan lokale opleidingen opvangen en opleidingen toegankelijker en actueler maken door er de nieuwste ontwikkelingen en trends in de sector in te verwerken.” 

Vier andere initiatieven vielen ook in de prijzen

ANDA, Colombia: Responsible Commercial Communication Footprint

Met de steun van Deloitte lanceerde ANDA Colombia de Responsible Commercial Communication Footprint, een tool die adverteerders in staat stelt om hun engagementen en inspanningen rond verantwoord adverteren, waaronder duurzaamheid, gendergelijkheid en transparantie en veiligheid in het digitale ecosysteem, te evalueren, te harmoniseren en effectief te implementeren. Bedrijven kunnen de tool gebruiken om hun strategieën rond verantwoord adverteren af te toetsen aan acht kernprincipes.

MSK, Kenia: Mentorprogramma: Toegang tot professionele begeleiding en coaching

Samen met Prosper Mentor, een aanbieder van digitale mentorprogramma's, lanceerde MSK een gepersonaliseerd mentorprogramma voor marketingprofessionals en universiteitsstudenten in Kenia. Prosper Mentor stelt zijn netwerk van meer dan 100 ervaren Fortune 1000-industrieleiders die al jarenlang actief zijn in verschillende sectoren en landen ter beschikking van de leden van MSK, die zo ondersteuning krijgen in loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei.

Sveriges Annonsörer, Zweden: The Effectiveness System

Als onderdeel van zijn Effectiveness-initiatief lanceerde Sveriges Annonsörer het Effectiveness System, de eerste Zweedse industriestandaard die toont hoe effectiviteit te definiëren, uit te leggen en te meten en dat het verband aantoont tussen marketing en een groeiend rendement. De standaard houdt rekening met 36 key performance indicators in zes domeinen: media/investeringen, digital metrics, campaign metrics, brand metrics, financial metrics en relationship metrics.

ISBA, VK: Ad Net Zero

Ad Net Zero is een industriewijd initiatief dat gelanceerd werd door ISBA, Advertising Association en IPA om de koolstofafdruk die gepaard gaat met de ontwikkeling en productie van reclame en het voeren van campagnes tegen eind 2030 op net-zero te krijgen. Het initiatief kan intussen rekenen op de steun van ruim 100 merken, agentschappen, media-eigenaars en techplatformen. Er werd een koolstofcalculator gelanceerd waarmee adverteerders hun emissies kunnen meten en verminderen, er is een verklaring opgesteld die professionals uit de sector moet helpen de klimaatcrisis te begrijpen en er werd een Wereldtop gehouden tijdens COP26 waarop de rol van de advertentiesector besproken werd.

Er werd een speciale award uitgereikt aan ABA voor het aanpassen van het GARM Brand Safety Floor & Suitability Framework voor Brazilië. Door het kader te lokaliseren hielp ABA online content te bestrijden die schade berokkent aan een van de grootste advertentiemarkten ter wereld, waarmee ze het bewijs leverden dat adverteerders het digitale ecosysteem en de samenleving ten goede kunnen veranderen. Het initiatief kwam er met de steun van Google, Meta, Twitter en Verizon Media.

"Onze globale inspanningen krijgen veel aandacht, maar het zijn net de krachtige lokale initiatieven die ons inspireren om onze doelen te vertalen in zinvolle acties over een veel breder adverteerdersbestand heen", zei Raja Rajamannar, President van de WFA en Chief Marketing & Communications Officer van Mastercard. "Deze initiatieven maken betere marketing mogelijk, en daar hebben niet alleen merken, maar ook de samenleving en onze planeet baat bij. Proficiat aan alle teams achter deze buitengewone initiatieven; jullie helpen de sector positieve verandering te brengen."

Lees hier meer over de WFA President’s Awards.