De lancering van 'Empowering your E-commerce'

Online shopping

De UBA lidbedrijven kwamen expliciet met de vraag naar opleidingen en advies rond E-commerce. Met dit initiatief willen we tegemoet komen aan de noden van onze leden en hen helpen groeien in dit thema. Dit zowel voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in E-commerce als bedrijven die al langer online verkopen.

We lanceren 5 nieuwe Engelstalige Master Classes, in samenwerking met Bpost:

 • 06/09 | A performing E-commerce website
  Niveau: Beginner

  E-commerce  vraagt naast initiatief en durf ook heel wat marktinzicht en technische kennis. Hoe ziet een ideale webshop eruit? Hoe ontwerpt u een sterkte digitale strategie voor uw webshop? Hoe kan u uw webshopbezoekers aanzetten tot een aankoop? 

 • 04/10 | E-Commerce Customer Service
  Niveau: Beginner

  Een goede klantenservice maakt of kraakt het imago van uw bedrijf. Wat moet een goede customer service bieden? Hoe zorgt u dat u bereikbaar bent voor uw klanten? Wat zijn de rechten en plichten van verkoper en koper? Hoe speelt u uw Customer Service uit als marketingmiddel?

 • 08/11 | E-Commerce Logistics
  Niveau: Beginner

  Veel ondernemingen leveren niet enkel in België. Dit brengt heel wat opportuniteiten met zich mee. Wat zijn uw logistieke mogelijkheden? Wat zijn de regiogebonden opportuniteiten en valkuilen? Welke reglementeringen zijn relevant voor uw activiteiten en hoe implementeert u deze in uw online voorwaarden? 

 • 28/11 | E-commerce within your Go-to-Market strategy
  Niveau: Gevorderd

  In het huidige omnichannel universum moeten online verkoopkanalen goed worden geïntegreerd in uw Go-to-Market strategie. Hoe bepaalt u de ideale mix van kanalen, in lijn met uw doelstellingen? Hoe gebruikt u E-Category Management om gezamenlijke bedrijfsplannen op te stellen met belangrijke retailers binnen de focuskanalen?

 • 12/12 | Data Strategy for E-commerce
  Niveau: Gevorderd

  Een goede datastrategie helpt bedrijven om directe relaties met hun klanten op te bouwen en hun marketingactiviteiten te verbeteren. Welke impact heeft een cookieloze wereld op uw dataverzameling? Hoe maakt u een first-party datastrategie op maat van uw bedrijf? Hoe zet u deze data slim in om de Customer Journey te verbeteren? 

"De groei van E-commerce in België is zeker niet gestopt na het coronajaar 2020. Een sterke E-commerce strategie bouwen en verder ontwikkelen is dan ook van cruciaal belang voor elk bedrijf. Dit initiatief “Empowering your E-commerce” zal de sector de nodige handvaten bieden om hierin verder te groeien en online succesvolle klantenrelaties op te bouwen", aldus Mira De Maeyer, Voorzitter UBA.

Ontdek de opleidingen.

E-commerce & Sales