Drie vragen aan Frédéric Martins, Media & Programmatic Lead bij ING

Frederic-Martins-Web.jpg

Met welke uitdagingen worden adverteerders geconfronteerd als we denken aan nieuwe technologieën? We interviewden Frédéric Martins.

Met welke uitdagingen worden adverteerders geconfronteerd als we denken aan nieuwe technologieën?

Zoals ik het zie, stellen nieuwe technologieën adverteerders voor twee grote uitdagingen.

De eerste uitdaging ligt bij het personeel. Technologie is alomtegenwoordig, in ons privéleven en op de werkvloer. Daarom hebben we intern mensen nodig die technologie begrijpen en er ook mee kunnen werken. Technische profielen dus, maar met een zakelijke achtergrond. Die talenten zijn zeldzaam, duur en moeilijk om aan boord te houden.

De tweede uitdaging die ik zie, is timing. Zeker gezien het razende tempo waaraan nieuwe technologieën evolueren. Bij nieuwe technologieën is het altijd lastig een voorbijgaande hype van een volwaardige trend te onderscheiden. Die onbekende timing is een enorme uitdaging op organisatorisch vlak. Loont het de moeite om in deze technologie te investeren, experten te rekruteren, tools te ontwikkelen en te implementeren als de technologie na enkele maanden al weer aan de kant wordt geschoven?

Op welke technologieën zal de marketing van de toekomst steunen?

Dé technologieën van de toekomst hebben allemaal iets te maken met artificiële intelligentie. Artificiële intelligentie heeft haar nut bewezen als een katalysator voor innovatie in alle sectoren, waaronder marketing.

Zijn adverteerders voldoende voorbereid?

Manage the unexpectable. Het enige wat zeker is, is dat er al eens iets anders zal lopen dan verwacht. De enige manier om ons daarop voor te bereiden, is ons ervan bewust te zijn en ons voor te bereiden op die onverwachte wendingen door onze organisaties flexibeler te maken en onze medewerkers veerkrachtiger.

De Kick Off-sessie van Expert Community Marketing & Technology op 18 januari werd gevolgd door meer dan 40 adverteerders.

Ze konden presentaties bijwonen van Frédéric Martins, voorzitter van de Expert Community, Vincent Dumon, vicepresident en Kris Hoet van Hello Agency.

U kunt deze presentaties bekijken via de onderstaande links.

Data & Technology