News & Resources > Sustainability

 1. UBA e-news - Sustainable transition.jpg

  Hoe kan je als merk de duurzame transitie bevorderen?

  • 02-06-24

  Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda bij adverteerders, agencies en de media. De echte uitdaging is de consument te overtuigen om te kiezen voor duurzame producten en diensten. VIA onderzocht in samenwerking met Bubka 130 duurzame reclamecampagnes. De belangrijkste insights werden besproken tijdens een VIA-webinar met Wim Vermeulen (Bubka), Veerle Hellemans (VAR) en klimaatwetenschappers van de Universiteit van Oxford. Ontdek hoe je als merk consumentengedrag duuzamer kan maken en hoe je als bedrijf jouw eigen duurzame transitie kan versnellen.

  Lees meer over "Hoe kan je als merk de duurzame transitie bevorderen?"
 2. logo VIA.png

  Hoe kan reclame aanzetten tot duurzamere consumptie?

  • 29-04-24

  Wat is de impact van duurzame reclame in video? VIA presenteert de resultaten van de analyse van 130 duurzame reclamecampagnes tijdens een webinar op 16 mei van 11u tot 12u15.

  Lees meer over "Hoe kan reclame aanzetten tot duurzamere consumptie?"
 3. Kiezen.jpg

  Kiezen zonder verliezen

  • 09-04-24

  De klimaatverandering versnelt. Ook sommige overheden duwen de trappers in. Zo stemde Het Franse Lagerhuis eind maart in met een wet die het mogelijk maakt om fast fashion te belasten. Als ook de Senaat instemt, betalen de Fransen vanaf volgend jaar 5 tot 10 euro extra voor een fast fashion-kledingstuk. Die belasting mag evenwel niet hoger zijn dan de helft van de originele prijs. Met de opbrengst wil de Franse overheid de consumenten korting geven op verantwoord geproduceerde kledij.

  Lees meer over "Kiezen zonder verliezen"
 4. EU legislation greenwashing

  Het nieuwe Europese voorstel over greenwashing

  • 31-01-24

  Op 17 januari stemde het Europees Parlement over het voorstel voor een richtlijn om de daadkracht van de consument te vergroten in het kader van de overgang naar een groene economie (Empowering Consumers for the Green Transition), een belangrijk initiatief van de Europese Commissie tot herziening van de Europese richtlijn betreffende oneerlijke handelspraktijken (UCPD) in verband met greenwashing.

  Lees meer over "Het nieuwe Europese voorstel over greenwashing"
 5. Creating spaces for brands to grow.png

  Wat kan u van ons verwachten in 2024?

  • 09-01-24

  Ook in 2024 staat u wellicht voor een pak uitdagingen. UBA staat voor u klaar zodat u zich kan toeleggen op het uitbouwen van uw merk. U kan op ons rekenen voor inspiratie en ondersteuning.

  Lees meer over "Wat kan u van ons verwachten in 2024?"