De efficiëntie van de 6'' commercial

commercial.jpg

In samenwerking met Realeyes voerde Teads onderzoek naar de emotionele impact van 166 reclamecreaties van 75 merken over de hele wereld, in een poging om de beste werkwijzen voor 6-inch commercials te bepalen.
 

Op basis van gezichtsanalysetests om reacties van consumenten te meten, bepaalt deze studie voor elke advertentie een emotionele score van 1 tot 10. Eerste vaststelling: ondanks een voltooiingspercentage (View Through Tarief) van 55% op mobiel, krijgen de video's van 6’’ een score van 3.6 tegen 5.1 voor de 30" -versies. De auteurs van het onderzoek geven aan dat deze resultaten moeten worden vergeleken met ander onderzoek door Realeyes, waaruit blijkt dat de emotionele betrokkenheid in verband kan worden gebracht met de impact op de verkoop met een nauwkeurigheid van 75%.
 
Teads haalt uit deze studie verschillende lessen die als volgt kunnen worden samengevat:
 
- 6’’-video’s slagen er moeilijker in om emotie te genereren dan de langere versies, maar degene die een verhaal vertellen kunnen dat wel. Die behalen betere prestaties, met een emotionele score van 4,1 versus 3, 1 voor degenen waar er geen uitgesproken verhaal is.
 
- Voor advertenties die gebaseerd zijn op een tv-commercial stelt Teads in de eerste plaats voor om de creaties op voorhand te testen om de meest engagerende sequentie te selecteren. Als het verhaal te complex is om te condenseren, is het aangeraden om display formaten te overwegen om de essentie van de boodschap weer te geven.
 
- Teads beveelt ook aan om meerdere versies van dezelfde advertentie te ontwikkelen op basis van de doelgroep of geluidsomgeving, en eenvoudig te blijven: de 6’’-spots vereisen beknoptheid en discipline.
 
- Als het om muziek gaat, adviseert Teads om te waken over coherentie inzake ritme en toon, om elke vorm van afleiding te voorkomen.
 
- Over het algemeen werken commercials even goed met of zonder geluid, maar degene met VO-dialogen moeten worden geoptimaliseerd om ook zonder geluid te functioneren. Ondertitels worden best vermeden.
 
- Teads raadt ook aan om het merk voorop te zetten, met name via packshots die de emotie versterken, en gebruik te maken van call to action, aangezien de 6’’ een teasingeffect hebben dat de belangstelling van de consument kan prikkelen.
 
Meer informatie zie pdf bijgevoegd

Documenten

Media Research & Insights