Waarom we de technologie moeten omarmen om meer relevantie en vertrouwen te creëren

technology-relevance.jpg

De integratie van technologieën in een marketingstrategie laat ons toe om het hoofd te bieden aan enkele uitdagingen. In onze videoreeks 'Decoding Marketing Technology' geven onze experten hun eigen kijk op de mogelijkheden. Zo krijgt u een idee van hoe bepaalde technologieën kunnen bijdragen tot de relevantie voor en het vertrouwen van de consument.

Relevantie van de boodschap

"Hoe meer advertenties, hoe meer het publiek zijn aandacht moet spreiden. Dat is dus niet ideaal. Relevantie, dát is de sleutel tot succes. Vandaag kunnen merken de interesses van hun klanten op grote schaal in kaart brengen. Ze kunnen het doen en laten van hun klanten volgen, daar de juiste conclusies uit trekken en er relevante campagnes rond bouwen", aldus Vincent Dumont, Colruyt, over Automation.

"Men doet steeds vaker een beroep op artificiële intelligentie om relevantie te creëren. We stellen vast dat merken zich in deze moderne tijden hoe langer hoe meer op platformen begeven waar ze de consument rechtstreeks kunnen aanspreken. De consument is het gewoon dat de communicatie steeds gerichter gebeurt. Wil een merk de consument direct aanspreken, dan zal het AI moeten omarmen om de communicatie relevant te maken", aldus Koen Verstrepen, Froomle, over Artificial Intelligence.

Vertrouwen

"Zodra men zaken moet gaan traceren of registreren zoals gebeurtenissen, de plaatsing van een advertentie, het aantal keren dat een advertentie wordt bekeken of aangeklikt, bewijst Nlockchain zijn absolute meerwaarde. Tracking is een wezenlijk onderdeel van dit systeem", aldus Rudi Peeters, KBC, over Blockchain.

"Een belangrijke factor in marketing is vertrouwen. Steeds meer consumenten zijn van mening dat de traceerbaarheid van de producten zeer transparant moet zijn. In de realiteit garandeert Blockchain volledige traceerbaarheid. De consument weet dus altijd waar het product vandaan komt", aldus Patrick Kindt over Blockchain.

Bekijk alle video's op deze pagina.

Data & Technology