Voor het eerst in België: de UBA Media Date

lars-full.jpg

UBA, alsook WE MEDIA, bpost, VIA en de AEA, hebben Belgische adverteerders uitgenodigd op 29 augustus om zich een middag lang te buigen over het Belgische medialandschap. 174 enthousiaste deelnemers verschenen op het appel.

Op 29 augustus jongstleden hebben 174 mensen, waaronder 132 Belgische adverteerders een uniek event bijgewoond: ze gingen op 'date' met de Belgische media. Een hele middag lang konden ze rechtstreeks in dialoog gaan met hun leveranciers, de aanbieders van advertentieruimte in de media.

Naast het evidente belang van dit event voor de organisatoren, was het de bedoeling dat de merken hun steun uitspraken voor de Belgische media. Want door de digitalisering van de communicatiewereld hebben internationale spelers de weg gevonden naar onze markt. Dat betekent ook dat de lokale aanbieders op zoek moeten naar oplossingen om het hoofd te bieden aan die nieuwe concurrentie.

Drie uur lang konden de genodigden presentaties bijwonen waarin het belang en het unieke karakter van de Belgische media in de verf werd gezet:

  • "How to balance your media plan: The Future of Media" door Lars Silberbauer (presentatie beschikbaar hieronder)
  • "Re-evaluating the Media" door Nathalie Taboch, General Manager @Ebiquity France Benelux (presentatie beschikbaar)
  • "The Digital Ad Trust Label, an UBA & WE MEDIA initiative" door Luc Suykens @Procter & Gamble en Thierry Hugot @Groupe Rossel (presentatie beschikbaar)
  • "How is the Belgian Media Landscape perceived from an international point of view" door Johan Houben @Mondelez (presentatie niet beschikbaar)

Tijdens deze eerste editie is een dialoog tot stand gekomen tussen de verschillende partijen. Heel wat vragen blijven nog onbeantwoord, maar UBA zal ze tijdens volgende activiteiten zeker nog aan bod laten komen.

UBA Media Date krijgt zeker nog een vervolg in 2020. We zien elkaar dus volgend jaar terug met een nieuw programma.

Documenten

Media