Artificiële intelligentie tilt de efficiëntie van uw communicatie naar een heel ander niveau

EC Employer Website Attention iStock-899969014.jpg

Terugblik op de UBA Expert Community Employer Branding van 18 september.

"Het enige element dat schaars wordt in een wereld van overvloed is de menselijke aandacht", aldus Kevin Kelly, hoofdredacteur en oprichter van Wired. Daarom is het aangewezen de beginselen ervan te begrijpen om de visuele impact van uw communicatie te vergroten.

De beginselen van de menselijke aandacht aangrijpen om meer visuele impact te creëren

CEO van Ittention Olivier Rollus ontwikkelde een artificiële intelligentie die de resultaten combineert van wetenschappelijk onderzoek in de neurowetenschappen, cognitieve psychologie, informatietheorie en eye-trackinganalyse. Zijn tool gaat na welke elementen de aandacht trekken en waar die aandacht vervolgens naar verschuift, wat eerst in het oog springt en wat de impact van bepaalde interessegebieden is.

Dat alles in de eerste 3 seconden na het openen van een webpagina, packaging of video. Time is money, en dus is het essentieel om de visuele impact van uw communicatie te optimaliseren. Waarom? Omdat onze reflexen 3 seconden lang bepalen waar onze aandacht heen gaat. Na de derde tel wordt onze aandacht vrijwillig; we beslissen of kiezen dan zelf waar we onze aandacht op vestigen.

De reflexmatige aandacht beïnvloeden door in te zetten op uniciteit en contrast

Gedurende de eerste 3 seconden trekken zeldzame en contrasterende kenmerken de aandacht. Denk daarbij aan elementen zoals helderheid, kleur, oriëntatie, opbouw, grootte, rand, kromming, hoek, vorm, gezichtsherkenning en plaatsing. De verklaring is simpel: onze hersenen zien beelden als een verzameling van (gebogen) lijnen, randen, hoeken, vormen, kleuren en bewegingen. Zeldzame en contrasterende kenmerken vallen dus vanzelf meer op.

Creatieve intuïtie uitdragen als een objectieve overtuiging

Door bewust met zeldzame kenmerken en contrast te werken, worden bepaalde elementen extra in de verf gezet en bepaalt u zelf de volgorde welke in het oog moeten springen.

Aan de hand van zeer concrete voorbeelden en cases deelde Olivier de lessen die hij uit 30.000 visuele analyses trok: groter betekent niet noodzakelijk beter zichtbaar, vermijd gezichten want die eisen alle aandacht op, kies de juiste kleuren, neem het bijbehorende effect in overweging en houd de (blik van de) consument vast.

En als u het resultaat van uw intuïtie wil testen, reikt artificiële intelligentie u een verzameling objectieve metrics aan.

Employer branding