Gamned! bevestigt de efficiëntie van het Digital Ad Trust-label

PC.jpg

Gamned! Benelux mat de efficiëntie van de campagnes op de Belgische sites die al beschikken over het Digital Ad Trust-label dat vorige zomer ingevoerd werd door de UBA en We Media. Dat zijn 7sur7, De Morgen, HLN, Knack, Le Soir en SudInfo.be voor de display-formaten.

Uit de resultaten blijkt dat de campagnes op deze sites tot 18 punten beter scoren inzake viewability en tot 27% extra engagement opleveren (wat gemeten wordt aan de hand van het clickpercentage).

“Ons vak bestaat erin systematisch te zoeken naar de meest performante reclameplaatsingen voor onze klanten, terwijl we ook rekening houden met de kwalitatieve aspecten wat het merk betreft. Het verheugt ons om vast te stellen dat met het Digital Ad Trust-label alles waar we al jaren voor vechten, ook op de markt doorzet. Dat biedt uitzicht op een mooie evolutie. Daarom willen we de ontwikkeling van het DAT-label begeleiden, zodat we een transparante en kwalitatieve context voor de verspreiding van de ads kunnen garanderen. Dat zal het hele ecosysteem ten goede komen”, besluit Jean-François Zirger, managing director van Gamned! Benelux.

Digital Ad Trust is een uniek interprofessioneel initiatief dat door UBA en WE MEDIA werd gelanceerd. Het label is bedoeld om de kwaliteit van de sites die zich verbinden tot verantwoorde reclame te beoordelen en waarderen, op basis van 5 criteria:

  • Brand safety garanderen: merken de garantie bieden dat de omgevingen waarin ze verschijnen volkomen veilig zijn
  • Zichtbaarheid van onlineadvertising optimaliseren
  • Advertentiefraude bestrijden
  • Gebruikerservaring (UX) verbeteren, en het aantal advertenties op één pagina beperken
  • Gebruikers beter informeren over de bescherming van hun persoonsgegevens

Uitgevers en bedrijven die het kwaliteitslabel DAT voor hun site willen ontvangen, kunnen vanaf nu hun aanvraag voor een audit indienen.

Tegen 6 maart moeten de gegevens worden ingezonden op www.digitaladtrust.be

Media Research & Insights