Bénédicte Lobelle wordt nieuwe voorzitter van Effie in 2021

Benedicte Lobelle.jpg

Dit jaar dingen maar liefst 28 cases mee naar een felbegeerde Gold, Silver of Bronze Effie Award. Daarmee is 2020 het meest succesvolle jaar in het meer dan 30-jarige bestaan van de prijzen die het belang van bewezen effectiviteit in marketingcommunicatie onderstrepen. 

De deelnemende cases komen dit jaar meer dan ooit te voren uit de meest diverse sectoren. Het aantal inschrijvingen voor de Effie Awards gaat al jaren in stijgende lijn. Dit jaar klopt de organisatie af op 28 cases, die bovendien een zeer grote diversiteit hebben. “De nieuwe afbakening van de categorieën speelt allicht een grote rol in het succes. De focus ligt nu op het doel en niet op de sector”, legt Lydia Desloover, directeur Effie Belgium uit. Voortaan wordt elke case ingeschreven in één van de volgende vijf groepen:

  • gedragscampagne – kort
  • gedragscampagne – lang
  • merkcampagne
  • maatschappelijke impact
  • small is beautiful

Een 30-koppige jury beoordeelt in de loop van deze zomer de deelnemende cases. De aftrap van het jureringsproces gebeurde op 19 juni via een online samenkomst. Op 3 september verzamelt de jury een tweede keer om te debatteren over de inzendingen en de toegekende punten.

De jury wordt dit jaar voor de laatste keer voorgezeten door Mira de Maeyer, CMO & VP Marketing Branded Consumer Healthcare bij Perrigo. Zij geeft nadien de fakkel door aan Bénédicte Lobelle, Chief Marketing en Sales Officer bij de Nationale Loterij. Sylvie Irzi, Managing Director Initiative - COO Mediabrands, geeft dit jaar de fakkel van jury ondervoorzitter door aan Petra De Roos, Managing Director - LDV United.

Tot slot geven we mee dat de Effie Award Ceremony en het Effectivenes Forum plaatsvinden op 24 september 2020.

Effie Belgium is een vzw, initiated by ACC, BAM, UBA en UMA, met als missie de promotie van bewezen effectieve marketingcommunicatie.

Media Research & Insights