Dentsu International identificeert vijf strategieën om de crisis aan te pakken

5.jpg

In ‘Into the Unknown’, een verslag dat gebaseerd is op een onderzoek dat op twaalf markten gevoerd werd bij 1.361 CMO’s, identificeert Dentsu International een groep marketing managers (de Frontiers CMO's) die als pioniers gelden en goed voorbereid zijn om de recessie te beheren. Wat ze gemeenschappelijk hebben?

Wat ze gemeenschappelijk hebben? Ze bouwen hun merken rond de noden en de intelligentie van hun klanten om de ontwikkeling van hun producten en de innovatie vorm te geven.
 
Volgens Dentsu International hanteren deze bedrijfsleiders vijf sleutelstrategieën die vandaag essentieel zijn voor de merkontwikkeling: extra empathie (het vermogen om consumenten te begrijpen en zich in real time aan hen aan te passen), uiterste wendbaarheid die typisch is voor start-ups, doorgedreven interne samenwerking, sterke consolidatie (het vermogen om het portfolio te rationaliseren) en hypertransparantie (naar leveranciers, medewerkers en consumenten).
 
Verder denkt 62% van de ondervraagde CMO’s dat hun budget de komende twaalf maanden zal dalen of in het beste geval niet stijgen. De meeste respondenten zeggen ook dat hun grootste uitdaging bestaat in uitmaken welke gedragsveranderingen bij de consumenten blijvend en welke tijdelijk zijn.
 
Tot slot bekent de helft van de CEO’s dat ze hun antwoord op de huidige crisis funderen op de strategieën die hun sporen verdienden tijdens eerdere recessies. Slechts 10% van de CMO’s zegt te innoveren.
 
Het onderzoek is hier beschikbaar.

Documenten