ICMF Survey 2021: content marketing goed voor een investering van 680 miljoen in België

content marketing.jpg

Het International Content Marketing Forum publiceerde zijn laatste analyse betreffende Content Marketing op basis van 517 interviews met marketeers in zeven Europese landen: Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Nederland en België. Volgens deze tweejaarlijkse studie vertegenwoordigen de budgetten die in deze landen in Content worden geïnvesteerd 13 miljard euro, waarvan 680 miljoen in België, hetzelfde bedrag als Nederland. 60% van het totaal komt uit Duitsland.

Verder buigt het ICMF zich voornamelijk over trends die verband houden met strategie, creatie en productie of zelfs de distributie van inhoud.
 
56% van de Belgische marketeers zegt een strategische maturiteit te hebben verworven in Content Marketing en 64% beschouwt hun strategie als een langetermijnstrategie. 68% van de respondenten betreurt het beperkte hefboomeffect dat ze van hun management en bedrijfsmedewerkers verkrijgen.
 
Wat de content creatie betreft, zegt 67% dat die wordt ingegeven door de behoeften van hun doelgroepen en 66% dat hun content creatie gebaseerd is op "journalistieke" principes (inzicht, snelheid, precisie ...).
 
Inzake verspreiding van de content moet worden opgemerkt dat België en Duitsland blijk geven van de meeste diversiteit en het grootste aantal verschillende touchpoints inzetten. België presteert ook bij de beste inzake digital: owned media en organische sociale media (95%) of betaalde SoMe (84%). Toch zet 66% van de marketeers nog steeds magazines in. Als we kijken naar de digitale platformen, is LinkedIn populair (87%), net zoals Facebook (78%), vóór YouTube (58%) en Twitter (53%).
 
Verder stelt slechts 45% van de Belgische marketeers dat ze de prestatiemeting van hun contentactiviteiten hebben gesystematiseerd. Evenzo heeft slechts 28% van de bedrijven een gespecialiseerde afdeling en beschikt 23% over interne specialisten.
 
80% van de marketeers bevestigt tot slot dat ze de komende drie jaar meer in Content willen investeren; bijna zes op de tien adverteerders willen uitdagingen met betrekking tot sociale, ecologische en politieke kwesties in hun content integreren.
 
Meer info hier:

Documenten

Content Media Research & Insights Brand Strategy