Artificiële intelligentie ten dienste van merken

ai-uba-brands.jpg

In de afgelopen maanden is de interesse in artificiële intelligentie (AI) en de mogelijkheden die het biedt voor communicatie, marketing en merkontwikkeling sterk toegenomen. UBA biedt daarom een reeks activiteiten over dit actuele onderwerp aan.

Het onderzoek van 2023 van het Federaal Planbureau naar het gebruik van AI door bedrijven in België toont aan dat België positief staat tegenover de adoptie van AI, met name voor het verbeteren van de productiviteit. , Het gebruik van AI, hoewel nog steeds beperkt, is hier in vergelijking met andere landen wijder verbreid. Van de bedrijven met 250 werknemers of meer heeft 25% zelf AI ontwikkeld, en 42% gebruikt AI.

Van alle bedrijfstakken ligt het gebruik van AI het hoogst bij uitgeverijen, audiovisuele diensten en uitzendingen, waar 38% van die bedrijven beweert het te gebruiken. Het belangrijkste obstakel voor de adoptie en integratie van AI binnen bedrijven is het gebrek aan expertise, een conclusie die wordt gedeeld door de meest recente barometer over AI van de Vlaamse regering, getiteld "Waarom met Artificiële Intelligentie aan de slag?".

De recente UBA ledenstudie toont ook een groeiende interesse in dit onderwerp aan. Op de vraag "Wat zijn de drie belangrijkste onderwerpen die u momenteel bezighouden op het gebied van marketing, verkoop en/of organisatie?", staat AI bovenaan.

AICloudUBA

Om haar leden te begeleiden naar een beter begrip en kennis van AI, biedt UBA een reeks activiteiten aan bestaande uit "60 minutes" en "Expert Community" sessies.

"60 minutes"

De "60 minutes"-sessies zijn drie Engelstalige online lunchsessies van elk 60 minuten, met als doel u te inspireren over verschillende domeinen op de werkvloer waar AI een rol speelt/kan spelen:

Expert Communities

Tijdens deze UBA Expert Communities komen adverteerders en experten samen om geïnspireerd te worden en ervaringen te delen over AI:

Neem zeker een kijkje op de AI-pagina om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Artificial Intelligence