3 vragen aan Olivier François van Too Good To Go

Olivier François - Too Good To Go

Tijdens het Orbit by PUB XP* evenement op 19 oktober neemt Olivier François, Associate Director of Marketing voor Noord-Europa bij Too Good To Go, het woord. Volgens hem is het aan sterke bedrijven en merken om verandering teweeg te brengen in de wereld, omdat hun invloed veel groter is dan die van welke NGO dan ook.

Too Good To Go zag in oktober 2018 het levenslicht, met een eenvoudig maar warm doel voor ogen: de strijd tegen voedselverspiling aangaan. Met de Too Good To Go-app redt u namelijk onverkocht eten bij uw favoriete plekken van een ongelukkig lot. Een win voor (buurt)winkels en restaurants, die zo geen eten moeten weggooien, en voor de consument, die voor een prikje toch nog iets lekkers op z’n bord tovert.

Tijdens het Orbit by PUB XP evenement op 19 oktober geeft Olivier François een inkijk in de marketingaanpak van Too Good To Go. Intussen beantwoordt hij enkele vragen over de verwachtingen van de consument op het vlak van duurzaamheid.

3 vragen aan Olivier François

Met welke antwoorden moeten merken komen om aan de verwachtingen van de burgers en de planeet te voldoen?

“Dit is de million dollar question waarbij iedereen naar het antwoord zoekt. Ik heb hier niet meteen een eenduidig antwoord op. High level: vooral laten zien that ‘they really care’. En niet met loze slogans uitpakken.”

Wat zijn de meest gemaakte fouten door merken/diensten in hun communicatie over duurzaamheid?

“Zoals gezegd moet die communicatie oprecht zijn. U kunt geen duurzaamheid of purpose in uw marketingstrategie steken omdat het uw merk of bedrijf beter positioneert of een antwoord geeft op wat mensen willen horen. U moet het als merk of bedrijf in de eerste plaats beleven. Het moet in uw DNA zitten. Eerst de ‘walk’ en daarna pas de ‘talk’. Duurzaamheidscommunicatie die niet bij uw bedrijf past of niet oprecht is wordt meteen doorprikt. Daarnaast is de grote moeilijkheid om het op zo’n manier te verwoorden dat mensen het kunnen bevatten en dat het niet te ver van hun bed is.”

Van welk merk vindt u de duurzaamheidsclaims het meest overtuigend?

“Patagonia is een klassiek voorbeeld. Ook Tony Chocolonely. En Ecover. Pleitend voor ons eigen merk is het heel duidelijk waar Too Good To Go voor staat. Elke maaltijd die mensen bestellen is eten dat niet wordt weggegooid en zo draagt iedereen zijn klein steentje bij in het gigantisch probleem van voedselverspilling.”

Benieuwd naar de aanpak van Too Good To Go? Schrijf u dan nu in voor het Orbit by PUB XP evenement op 19 oktober in AG campus in Brussel. Als UBA-lid geniet u een mooie korting.

*Orbit by PUB XP wordt georganiseerd met de steun van AG Insurance, RMB, NRJ, Serviceplan en UBA Belgium.

Sponsoring & Events Sustainability