Digitale Data Marketeer

Digitale Data Marketeer

ALDI Belgium
Digitale Data Marketeer
Jouw taken
Als digitale data marketeer kom je terecht in “Team Digital” van onze Customer Dialogue & Engagement afdeling. Hierbij rapporteer je aan de Marketing Manager Digital & ga je aan de slag in een matrixstructuur.

- Je bent verantwoordelijk voor het meten & optimaliseren van onze digitale kanalen & campagnes. Dit doe je aan de hand van Adobe Analytics, CRM-systemen, andere rapportagetools & Excel.
- Je monitort de effectiviteit van onze kanalen & campagnes. Daarnaast bezorg je inzichten om toekomstige strategieën te verfijnen.
- Je staat in voor het definiëren, meten & evalueren van relevante KPI’s.
- Je analyseert marketingfunnels om conversie te optimaliseren.
- Je verbetert de gebruiksvriendelijkheid van website, app, online folder, newsletters & andere digital initiatieven aan de hand van o.a. AB-tests. Hierbij ligt de focus op conversie.
- Je adviseert in beslissingen vanuit CRM & CRO analytics om klanten in BeLux de beste ervaring te geven en daarmee hun loyaliteit voor ALDI te versterken.
- Je helpt strategische beslissingen onderbouwen op basis van online data & klantensegmenten.
- Je maakt digitale performance rapporten op i.s.m. andere departementen & vertaalt deze door naar highlevel dashboards voor C-level.
- Je adviseert & waakt over het gebruik van universele classificaties voor structurele analyses.
- Je implementeert digitale content op de digitale kanalen. Daarnaast focus je op de conversie naar mobile first & toename app-gebruikers.
- Je coördineert creatieve agentschappen voor de opmaak van digitale assets. Daarbij brief je deze agentschappen ook vanuit onze merkstrategie & technische mogelijkheden.

Jouw profiel
- Je bent in het bezit van een bachelor-diploma, idealiter in digitale marketing of een vergelijkbare studie.
- Je hebt al een eerste relevante werkervaring in een digitale marketingomgeving achter de rug (bij voorkeur op het gebied van analytics of CRO). Ervaring in CMS, CRM & getrouwheidsacties is een pluspunt.
- Je hebt een passie voor cijfers, analyses & data. Een goede kennis van Excel & Web Analytics tools is dus een must.
- Je werkt op een gestructureerde manier & beschikt over een sterk analytisch vermogen.
- Je bent flexibel waardoor je je goed kan aanpassen aan nieuwe situaties & ontwikkelingen.
- Bij ALDI staat de klant centraal. Ook bij deze functie verlies je de verschillende behoeften van de klant niet uit het oog.
- Je spreekt & schrijft vloeiend in het Nederlands & Engels. Een goede kennis Frans is een pluspunt.

Wat wij te bieden hebben
Je krijgt bij ons uiteraard een aantrekkelijk salaris, met tal van extra voordelen, een grondige opleiding om een goede start te verzekeren en een uitdagende functie. Maar wat ons echt de moeite waard maakt, dat is onze ALDI-familie.

Met bijzonder hoge anciënniteitscijfers en een heel laag verloop, mogen we gerust zeggen dat het leuk werken is bij ons. Sterke idealen, collega’s die elke dag uniek maken, een dynamische werksfeer en een heel aangename bedrijfscultuur – het zijn slechts enkele van de elementen die ons nét iets meer dan enkel een werkgever maken.

Contact
ALDI Holding NV
Joseph Cardijnstraat 66
9420 Erpe-Mere

Over ons
ALDI België, actief sinds 1976, maakt deel uit van de internationale groep ALDI Nord. In totaal hebben wij 450 winkels en 7 regionale hoofdzetels. Als sterk, dynamisch en groeiend internationaal bedrijf zijn wij steeds op zoek naar nieuwe collega’s. Met onze hoge anciënniteitscijfers, sterke idealen en aangename bedrijfscultuur is het leuk werken bij ons.
Erpe-Mere
Meer informatie