Marketing project coördinator museumpas

Marketing project coördinator museumpas

publiq
Marketing project coördinator museumpas

Ben je een gedreven marketeer en heb je zin om deel uit te maken van een team met dynamische, betrokken collega’s en mee te werken aan een uniek project? Laat deze kans dan niet schieten! 

 

De museumpas is het grootste museumabonnement van het land en geeft je toegang tot meer dan 240 musea in België. publiq vzw is één van de oprichters van museumPASSmusées en verzorgt als agency een aantal diensten van A tot Z, waaronder de marketing en productontwikkeling van de museumpas.


publiq is specialist in communicatie van het gevarieerde, publieke vrijetijdsaanbod. Mensen en activiteiten elkaar doen vinden en verbinden: dat is onze missie. Je kent ons onder andere van UiTinVlaanderen, Vlieg, Ui
TPAS en dus ook de museumpas.  Ons team telt ruim 70 creatieve collega’s. 

publiq streeft ernaar om een inclusieve organisatie te zijn. Om mee onze missie te realiseren is jouw talent belangrijker dan je geslacht, gender, culturele of sociale achtergrond, leeftijd, geaardheid, beperking of chronische ziekte.

Ervaar je belemmeringen met de manier van solliciteren? Neem contact op met noela.umumararungu@publiq.be.

Heb je vragen over de inhoud van deze vacature? Neem contact op met frederik.welslau@publiq.be

Functieomschrijving

Jouw missie

 

Als Marketing Coördinator zorg je samen met je collega’s  voor het bedenken en het implementeren van marketingacties & campagnes, met als doel de museumpas te verkopen aan bestaande & nieuwe pashouders. Je zet museumPASSmusées in de markt als de sleutel tot meer dan 240 Belgische musea en als het ideale cadeau voor vrienden en familie. 

 

Je verantwoordelijkheden

 

Je bent verantwoordelijk voor het implementeren, evalueren en optimaliseren van het marketingplan, zowel online als offline.We voorzien geen afgelijnd takenpakket, want dat bouwen we graag samen met jou uit. Onderstaande bouwstenen vormen alvast de basis. 

 

Marketingprojecten bedenken & uitvoeren

 • Je denkt mee over de conceptuele en creatieve uitwerking van campagnes, zoals online advertentiecampagnes om de verkoop te boosten, het organiseren van een PR-stunt om persbereik te behalen, e-mailmarketingcampagnes binnen het huidige klantenbestand, evenementen en wedstrijden organiseren, enzovoort. 

 • Je neemt het projectmanagement van die projecten autonoom op: een heldere planning opstellen, taken coördineren & helpen uitvoeren (samen met grafici, copywriters, product manager, interne & externe stakeholders) en de deadlines nauw bewaken.

 • Je onderhoudt duurzame relaties met al je partners, behoudt het overzicht en zorgt dat gemaakte afspraken nagekomen worden.

 • Bij alles wat je doet staat impact behalen centraal.


Administratieve ondersteuning 

 • Je maakt bestelbonnen en volgt facturen op.

 • Je bestelt en stuurt marketingmateriaal uit naar musea  en partners (bv. e-mailmarketing, online banners, affiches en campagnemateriaal naar musea, (media)partners, enz...).

 

Heldere rapportering

 • Net zoals je je projectplan uitwerkt en meetbare doelen stelt, volg je ook achteraf je campagnes op. Je zorgt daarbij voor duidelijke inzichten en rapportering op basis van de inzichten die je onder andere uit onze dashboards haalt. Zo meten we samen wat goed is en wat nog beter kan. 

 

Varia

 • Enkele keren per jaar ben je mee aanwezig op evenementen. 

 • Je helpt mee met het opzetten van marktonderzoek/surveys om onze pashouders beter te leren kennen.

 • Administratie & opvolging budgetoverzicht zijn een deel van het pakket, je zorgt dat dat nauwgezet opgevolgd wordt. 

Profiel

 • Je hebt een diploma marketing of communicatie en hebt minimum 3 jaar ervaring met projectcoördinatie binnen een marketingafdeling. Uiteraard wil je nog veel bijleren op de werkvloer.

 • Je kan zeer goed plannen en prioriteiten stellen. Jij weet hoe je een duidelijk projectplan en draaiboek opstelt en opvolgt en de deadlines bewaakt.

 • Je houdt van zowel tactisch en creatief meedenken als van operationeel zaken uitrollen. Je werkt zelfstandig, maar stemt af wanneer nodig. Je apprecieert constructieve feedback en herwerkt in een vingerknip.

 • Als projectbeheerder ben je een organisatorische duizendpoot en weet je in gevarieerde omstandigheden het hoofd koel te houden en het overzicht te bewaren. 

 • Je bent een sterke communicator met een positieve mindset en bent sterk in probleemoplossend en analytisch denken.

 • Je bent gepassioneerd door (digitale) communicatie, marketingtrends en nieuwe technologieën.

 • Je hebt affiniteit met en interesse in cultuur- en vrijetijdscommunicatie, en je bent misschien wel een echte museumliefhebber.

 • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans, en dit zowel mondeling als schriftelijk.

 

Aanbod

 

Een contract van onbepaalde duur. Werk bij een jonge, dynamische organisatie in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert). Marktconform loon in overeenstemming met je ervaring en competenties, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer. Daarnaast geniet je van vele leuke extra’s, zoals teambuildings, opleidingen en sporadisch een plezant feestje ;-)

 

Solliciteren


Ben jij binnenkort onze toffe, gedreven collega met een down-to-earth-mentaliteit en een can-do-houding die gemotiveerd wordt door online marketing en e-commerce? Laat dan iets weten via e-mail en kom alvast een koffie drinken!

Contactpersoon: Frederik Welslau

Reageren voor: 22/4/2024

Stuur je cv met motivatiebrief naar frederik.welslau@publiq.be met in het onderwerp de vermelding 'Marketing project coördinator museumpas’.
Brussel (Molenbeek)
Meer informatie
Gewenste startdatum? 01/06/2024