Wat is frequency capping?

pub.jpg

Met frequency capping beperkt de adverteerder hoeveel keer een advertentie door een consument binnen een bepaalde periode kan gezien worden. Dit kan gebruikt worden in digitale omgevingen. Zo kan men banner-advertenties op een website beperken. De functie maakt dan gewoonlijk gebruik van cookies die het aantal impressies onthouden.

Wanneer frequentielimieten ingeschakeld worden voor een campagne, wordt een limiet ingesteld voor het aantal vertoningen per periode aan een individuele gebruiker. Men kan de keuze maken dat de limiet wordt toegepast op elke advertentie, advertentiegroep of campagne. Vandaag kan frequency capping ook gebruikt worden bij digitale televisie.
Dankzij een frequency cap kan het campagnebudget van een adverteerder effectiever worden gebruikt. Daarnaast vermijdt het dat de consument zich ergert aan veelvuldige herhaling van eenzelfde advertentie.
Door vooraf een frequency cap te bepalen, voorkomt de adverteerder dat er nog budget wordt besteed aan consumenten die waarschijnlijk toch niet meer geïnteresseerd zijn.

Media