Wat is Identity Resolution?

Identity-Resolution-marketing.jpg

Het afgelopen decennium is het aantal touchpoints tussen klanten en bedrijven explosief gestegen. Een customer journey spreidt zich nu veelal over een aantal apparaten.

'Identity Resolution' is de praktijk waarbij unieke 'identifiers' aan elkaar gekoppeld worden om zo één uniforme, realtime- en onveranderlijke klantenidentiteit te vormen. Die identifiers (bv. naam van het apparaat, surfgedrag, transacties en andere contextuele data) helpen eenzelfde persoon verbinding te maken over verschillende apparaten, platformen en kanalen heen.

De bedoeling van Identity Resolution is om een holistisch overzicht te krijgen van de interacties van de klant met het merk in een omni-channel omgeving, wat cruciaal is om complexe data aan te grijpen om de klantenbeleving naar een nog hoger niveau te tillen.

Bij Identity Resolution worden verschillende identifiers, die in real time van verschillende apparaten opgehaald worden, met elkaar verbonden. Het resultaat is een uniform klantenprofiel dat people-based marketing en gepersonaliseerde targeting in de hand werkt.

Data & Technology