Hoe UBA merken helpt met AI

help

Het toenemende gebruik van artificiële intelligentie in alle domeinen van marketing en communicatie zet zich onverminderd door. Daarom komt UBA via het initiatief 'AI for effective and trusted brands' met content en activiteiten om jou te helpen deze technologie correct te implementeren en te gebruiken voor de uitbouw van jouw merk.

"Guidelines on artificial intelligence & communication"

Met het nieuwe document 'Guidelines on artificial intelligence & communication', dat samen met ACC werd opgesteld, komt UBA met 10 richtlijnen voor een correct gebruik van artificiële intelligentie in de creatie van commerciële communicatie. Die principes hebben betrekking op essentiële thema's voor de uitbouw van een merk: vertrouwen en transparantie, milieu-impact, discriminatie en diversiteit, persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie, intellectuele eigendom en persoonlijkheidsrechten. Het document is een soort roadmap om het potentieel van artificiële intelligentie op een verantwoorde en efficiënte manier te benutten. Ontdek hieronder de guideline.

Expert Communities

Tijdens de volgende Expert Community-sessies bespreken we de ethische en wettelijke kwesties die voortvloeien uit de implementatie van AI in marketingteams en hoe je targeting met AI kunt optimaliseren. De Expert Communities van UBA zijn unieke gelegenheden voor merkenleden om hun kennis en ervaringen over een bepaald onderwerp te delen en te netwerken.

Blijf op de hoogte via artikels

Op de pagina 'Artificial Intelligence' op de UBA-website vind je alle artikels over AI die mogelijks relevant zijn voor UBA-leden.

"Beeld je een AI-systeem in dat niet alleen een volledig marketingplan kan opstellen, maar ook alle mogelijke strategieën simuleren. Het algoritme zoekt zelf naar de beste oplossing. Dat noemen we Q-learning. Het kan de resultaten zelfs in een overtuigende grafische en visuele vorm weergeven in een PowerPoint-presentatie, en vervolgens alle nodige stappen zelfstandig uitvoeren." Voorbij de hype: De toekomst van AI marketing in het post-ChatGPT tijdperk

In tegenstelling tot de misvatting dat AI de mens volledig zal kunnen vervangen in het proces van contentcreatie, blijft de menselijke factor centraal staan in dit gebeuren. Het is immers hij die het proces in gang zet met zijn eerste briefing, die de voorstellen van AI beoordeelt, die AI ondersteunt in zijn verbetering en die de creaties van AI de finishing touch geeft. Bovendien behoudt de mens steeds de controle over alle AI-tools, superviseert hij cruciale aspecten zoals ethische en wettelijke kwesties in verband met de geproduceerde content én de impact op de reputatie en de aansprakelijkheid van het bedrijf en het merk in kwestie. Artificiële intelligentie en contentcreatie: menselijke expertise blijft onmisbaar

Naarmate generatieve AI-tools steeds beter worden, wordt ook de generatie van overzichtsgegevens toegankelijker, in die mate zelfs dat ze integraal deel gaan uitmaken van ieder onderzoeksproject. Een toekomst waarin iedere kwantitatieve studie een percentage overzichtsgegevens bevat, is niet veraf meer. Op die manier kunnen onderzoekers de analytische resultaten tussen menselijke en synthetisch gegenereerde gegevens vergelijken, er lessen uit trekken en hun methodes verbeteren. Hoe AI marktonderzoek transformeert

Leren over AI via de UBA Academy

Binnen enkele weken publiceert UBA de nieuwe opleidingsagenda, met onder meer enkele opleidingen over het gebruik van AI in contentcreatie (afbeeldingen, tekst, video) en over e-mailmarketing en de impact van AI. Die opleidingen worden online gegeven zodat zoveel mogelijk mensen eraan kunnen deelnemen.

Klik hier voor alle activiteiten en content over het initiatief 'AI for effective and trusted brands'. 

Documenten

Data & Technology Artificial Intelligence