"Je kan de wind niet veranderen, wel de zeilen juist zetten"

Frederik Delaplace _ UBA Belgian Media Date

De opnameploeg van de VRT tekende present tijdens de UBA Belgian Media Date op 21 oktober 2021. De speech, die VRT CEO Frederik Delaplace in primeur gaf, werd opgenomen en wordt nu beschikbaar gesteld.  

“Het gaat goed met de sector”, stelde Delaplace, “ook al is er wel een storm bezig. Daarbij moeten we voor ogen houden dat je de wind niet kunt veranderen, maar je kunt wel de zeilen juist zetten.” De topman van de VRT haalde aan dat verschillende zaken vandaag een grote impact hebben op onze mediasector. Onder meer het dalende televisiebereik, de shift van jongeren naar alternatieve platformen zoals TikTok en hoe belangrijk het is voor mediaspelers om hun doelgroep te volgen en bedienen waar ze zich bevinden.

Delaplace ziet opportuniteiten in internationale concurrentie, in de gaming sector en het samenwerken met concullega's en stakeholders om de lokale mediamarkt te versterken. Op die manier beschikken adverteerders over eenvoudige systemen om de hele markt te bereiken.

(Her)Bekijk nu de voordracht die Frederik Delaplace gaf tijdens de UBA Belgian Media Date over hoe consumenten de media impacteren.  

Media