Naar een duurzamer event

Si vous voulez voir cette page en français, cliquez ici.

Onze samenwerking met Coeur Catering

We zijn met z’n allen volop bewust van het belang van duurzaamheid. Ook bij UBA zetten we concrete stappen in die richting. Uiteraard hebben we voor de organisatie van de UBA Xmas Lunch ook nagedacht op welke manier we ons steentje kunnen bijdragen op vlak van duurzaamheid en inclusie. 

We namen hieromtrent een aantal initiatieven:

  • We hebben besloten om af te stappen van de traditionele UBA Xmas Bag
  • We schenken aan 1.000 kansarmen een feestelijke kerstmaaltijd en werken hiervoor samen met het collectief “Solidarité sur le Bitume” (www.infosdf.be) 
  • Voor de catering van de UBA Xmas lunch werken we samen met Coeur Catering

Over de samenwerking met Coeur Catering 

Het aanbod van Coeur Catering is voor 40% vegetarisch. De voorkeur gaat naar vis, vlees en groenten van lokale en biologische oorsprong. Het brood en de olijven komen van lokale handelaars. Om de emissie te beperken komen de wijnen niet meer uit de nieuwe wereldlanden. Rundsvlees werd uit het standaard aanbod geschrapt. 

Zero Food Waste 

Verder wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes, krijgen bereidingen een tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt of gedoneerd aan kansarme gezinnen in samenwerking met het Gentse Foodsavers. 

Van mei plasticvrij naar 365 dagen plasticbewust  

Coeur Catering wil plastic beperken en slimme alternatieven aanbieden. PET maakt plaats voor duurzame oplossingen: glazen flessen, SodaStream of kraantjeswater. Alle rietjes zijn recycleerbaar. Het afval wordt, ook op verplaatsing, zoveel mogelijk gesorteerd.  

Hebt u genoten van het menu van de UBA Xmas lunch van 15 december?  

Dankzij onderstaande recepten kan u zelf aan de slag. 

Final Salade NLTempura NLGranité NL