-
Hoe gaan consumenten wereldwijd om met de stijgende kosten van levensonderhoud?
Onderstaande inzichten zijn het resultaat van een bevraging door Toluna bij bijna 16.000 consumenten wereldwijd. De studie vond plaats begin september 2023 in 19 landen. In Europa werd het veldwerk uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland. In het algemeen kan gesteld worden dat merkenbouwers de consumenten kunnen helpen om positieve en betaalbare keuzes te maken. Dit zal cruciaal zijn om tegengas te kunnen bieden aan de financiële coping mechanismes van de consumenten om met de stijgende kosten van levensonderhoud te kunnen omgaan.
-
Hoort België binnenkort terug bij de wereldtop op vlak van mediameting?
Nu het Vlaamse Crossmediale Consortium (XMC) groen licht kreeg van de Europese Commissie voor de uitrol van een crossmediaal meetsysteem, komt het project met grote stappen dichterbij. Adverteerders zullen hun bereik-en frequentiecijfers niet-gedupliceerd kunnen meten over alle media heen, zowel online als offline. UBA ondersteunt het Centrum voor Informatie over de Media (CIM), dat hierbij een centrale en cruciale rol zal spelen.
-
Hoe naar een “service dominant logic” evalueren?
Aan het woord, Madeleine Janssens van WHY5. Deze video maakt deel uit van de UBA Training 24/7 video-opleiding "Wat drijft consumenten?"
-
Multi-touch attributie, een roemrijke ondergang of slimme heropstanding?
Multi-touch attributie (MTA) geeft weer welke digitale kanalen verantwoordelijk zijn voor de bijdrage in de conversieparameter tot op platform-, campagne- en advertentieniveau. Deze aanpak wordt gekenmerkt door de hoge flexibiliteit en de bijna realtime tactische bijsturing. Daarom heeft MTA nood aan heel granulaire data om zijn beloofde rol te kunnen vervullen. De laatste jaren werd het gebruik van MTA gekortwiekt en alsmaar meer herleid tot optimalisaties binnen platformen en/of ‘laatste klik attributies’. De data driven attributiemodellen wijken niet veel af van de laatste klik en zorgen dus voor geen soelaas. MTA moest en zou heruitgevonden worden.
-
Waarom Marketing Mix Modeling steeds belangrijker wordt in het marketinglandschap
Marketing Mix Modelling (MMM) is een methode om de impact na te gaan van alle factoren die uw salesresultaten kunnen beïnvloeden. MMM kijkt niet alleen naar marketinguitgaven of media inzet, maar ook naar andere variabelen zoals externe economische invloeden en veranderende marktomstandigheden. Het resultaat is een dieper inzicht in de effectiviteit van uw marketingstrategieën en de ROI van uw marketinginvesteringen.
-
Wat zijn de drijvende krachten achter een succesvolle videocampagne?
Jaarlijks investeren adverteerders bruto 3,8 miljard euro in media. 10% van alle campagnes die DPG Media Advertising de afgelopen jaren testte in haar impactmetingen zorgt voor geen enkele impact op het merk.
-
We spenderen meer maar kopen minder
NielsenIQ (retailpanel) en GfK (consumerpanel) brachten in de Expert Community Panels van 27 september 2023 een up-to-date over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun panel data sinds begin van het jaar. Ontdek hieronder de belangrijkste inzichten.
-
Nieuw CIM-onderzoek slaat de brug tussen offline en online ecosystemen
In 2022 werd er 3,8 miljard euro bruto gespendeerd aan media in België. Ongeveer 50% van dit bedrag ging naar digitale touchpoints.
-
Bent u mee met E-commerce?
E-commerce is niet meer weg te denken uit de verkoopstrategie van de meeste bedrijven. Ontdek de resultaten van enkele belangrijke studies en hoe u op vlak van E-commerce uw kennis verder kan aanscherpen.
-
9 op 10 Belgen koopt online en doet dit meestal bij dezelfde 3 webshops
9 op 10 Belgen tussen 18 en 70 kocht het afgelopen jaar minstens 1 keer iets online. 7 op 10 doet dit meestal bij dezelfde drie webshops voor een bepaald product en wil beloond worden voor de aanmaak van een account. Dit blijkt uit een bevraging van Ipsos, in opdracht van de handelsfederatie Comeos, bij 2000 Belgen.
-
De code voor duurzame reclame gekraakt?
Volgens een studie uitgevoerd door professor Gino Verleye (UGent, VUB) in samenwerking met reclamebureau Bubka zijn er 6 elementen die de geloofwaardigheid van groene reclame versterken en zo de motivatie vergroten om duurzame producten te verkiezen en het geadverteerde merk te overwegen.
-
Een extra kijk op de resultaten van de E-commerce Barometer
Uit de E-commerce barometer van BeCommerce & SafeShops blijkt dat E-commerce blijft doorgroeien. In 2022 waren de Belgische webshops goed voor een omzet van 13,8 miljard euro, een groei van 18% ten opzichte van 2021. We stelden enkele bijkomende vragen aan Greet Dekocker, Managing Director van BeCommerce & SafeShops.
-
Marketing als motor voor duurzame verandering
Marketing gaat niet snel genoeg als het gaat om duurzaamheid, zo blijkt uit een nieuwe studie van de World Federation of Advertisers (WFA) in samenwerking met Kantar's Sustainable Transformation Practice. Om de kloof tussen intentie en actie te overbruggen, lanceert de WFA "Sustainable Marketing 2030".
-
Belgen blijven massaal online kopen
De meest recente resultaten van de BeCommerce Market Monitor tonen aan dat er het voorbije jaar 22% meer online gekocht werd dan in 2021. 8,5 miljoen Belgen shopten in 2022 online. Er werden in totaal 170 miljoen online aankopen genoteerd die een waarde van 14,7miljard euro vertegenwoordigen.
-
Welke sectoren ondervinden de meeste impact van de hoge druk op de koopkracht?
De koopkracht staat onder druk en verandert. Verscheidene consumentengroepen passen hun koopgedrag aan en reageren anders in hun bestedingen. Ontdek het unieke inzicht van Gfk en Nielsen in het consumentengedrag.
-
Geloofwaardigheid als motor voor een succesvolle duurzame campagne
Tweehonderd reclamecampagnes over duurzaamheid. Zoveel werden er tot nu toe getest. Mooi verdeeld over TV, online video en radio. Ze komen van grote en kleine merken uit tien verschillende sectoren. Minder dan één op tien is geloofwaardig (9,7%). Het resultaat toont veel ruimte voor verbetering.
-
De minder-economie: Wat zijn de 5 overlevingstrends voor marketeers?
Minder wordt in 2023 als mindset omarmd. We kiezen allemaal bewust voor minder omwille van de planeet, de maatschappij én ons welzijn.
Hoe kan je als marketeer de minder-mindset implementeren? Hoe kan je meebouwen aan een minder-economie zonder je eigenheid en bestaansrecht te verliezen? Wat kunnen we leren van nieuwe inzichten om het beter en anders te doen? -
Wat drijft Belgische jongeren in 2023?
België telt ruim 1,3 miljoen 15- tot 24-jarigen. Wanneer je regelmatig iets leest over Generatie Z waartoe deze groep behoort, dan krijg je wel eens de indruk dat ze allemaal met duurzaamheid en diversiteit bezig zijn. Misschien vraag je je wel af of je “woke” genoeg bent met jouw merken om aansluiting te vinden bij deze jongeren?
-
Marc Fauconnier biedt met “Hoera, het is crisis” een houvast in moeilijke tijden
Met dit boekje, gebaseerd op heel wat onderzoek, werpt Marc Fauconnier (voorzitter van ACC) een licht op hoe een bedrijf net voordeel kan halen uit een crisissituatie. Een hulpmiddel voor merken en bureaus.
-
Hoe gedragen consumenten zich in deze tijd van inflatie?
GfK en Nielsen presenteerden vorige week hun bevindingen tijdens de UBA Expert Community Consumer Panels.
-
Belgische CMO's zien creativiteit als motor van gedragsverandering
Wanneer we aan creativiteit denken, denken we te vaak aan de kwaliteit van reclame. Maar wat betekent goed werk eigenlijk? En gebruiken we creativiteit voor het stimuleren van duurzaam consumentengedrag?
-
Generatie Z neemt cryptocurrencies over
Gen Z groeit op in de nasleep van de financiële crisis van 2008 en in de recessie na COVID-19. Geen wonder dat deze generatie haar eigen geldregels wil stellen. Zo wil 50% van de Belgische Gen Z een eigen bedrijf opstarten en op die manier zijn toekomst in eigen hand nemen. In tegenstelling tot millennials wordt deze generatie niet gedreven door prestatiedrang maar wel door passie. Ze flirt met TikTok- en YouTube-algoritmes en weet als geen ander socialemediabijdragen te vertalen in een businessplan. Maar deze post-millennials zijn ook hun eigen meester als het aankomt op hun financiële planning en ze staan te trappelen om hun geld te laten rollen.
Dus, wat verwacht Gen Z van merken tegen die achtergrond? In dit laatste artikel uit een reeks van drie nemen we de financiële mentaliteit van Gen Z en de rol die merken hierin spelen onder de loep.
-
Marktonderzoek met aandacht voor D&I leidt tot effectievere reclame
Merken wordt vaak verweten dat ze de realiteit van de samenleving niet voldoende zouden weerspiegelen. Inderdaad, het tonen van slanke, blanke mensen was lang de norm in reclamecampagnes. Intussen is er al heel wat aan het evolueren, maar niet alle merken staan voldoende stil bij het effect van hun communicatie op de individuele consument. In dit artikel bekijken we het thema vanuit de hoek van het marktonderzoek en geven we enkele “best practices” over hoe ook marktonderzoek kan bijdragen tot de effectiviteit van reclame.
-
Gen Z en mentaal welzijn
U hebt vast al gehoord van post-millennials, de i-generatie, Zoomers of Gen(eratie) Z ... Welke naam u er ook op plakt: deze generatie is te groot om ze over het hoofd te zien. Vandaag is Gen Z de grootste generatiegroep ter wereld. Ze is goed voor een derde van de wereldbevolking en beschikt over het snelst groeiende besteedbaar inkomen, dat naar verwachting 33 biljoen dollar zal bedragen over tien jaar.
-
Hoe beter samenwerken op vlak van diversiteit, duurzaamheid en data?
Deze nieuwe editie van Sparkle behandelt essentiële kwesties voor adverteerders waar samenleven in een diverse en duurzame wereld het nieuwe paradigma lijkt te zijn.
-
Financiële trends voor 2022
De businessmodellen van de bankensector stonden al onder zware druk voor COVID-19 de wereldwijde economie een halt toeriep. Maar door de vele lockdownmaatregelen die ervoor zorgden dat mensen een online-first mentaliteit aannamen, zagen banken en financiële instellingen zich genoodzaakt hun dienstenaanbod te herzien om beter te kunnen inspelen op de nieuwe consumentengedragingen en -verwachtingen.
Deze blogpost maakt deel uit van een driedelige reeks over ons 2022 Consumer Trends report en focust op drie trends waarvan we denken dat ze de financiële sector het komende jaar zullen kenmerken.
-
Vlaamse mediasector bundelt krachten voor nieuw crossmediaal meetsysteem
De Vlaamse Regering investeert samen met de mediabedrijven in een nieuw crossmediaal meetsysteem dat beter zicht moet geven op het mediagebruik in Vlaanderen. Het nieuwe systeem zal bij dezelfde mediagebruiker de consumptie van audio, video, sites en socials meten op alle schermen. “Dit project is een echte gamechanger voor de Vlaamse mediagroepen", aldus Vlaams minister van media Benjamin Dalle.
-
Trends voor gezondheid en welzijn in 2022
Het einde van 2021 ging gepaard met een "collectieve heraanpassing". Na twee opeenvolgende jaren van lockdown-maatregelen begonnen we de voortdurende onzekerheid te aanvaarden, weigerden we ons erdoor te laten tegenhouden en probeerden we ons leven weer op te eisen en onze toekomst opnieuw uit te denken. Voor sommigen betekende dit belangrijke beslissingen op persoonlijk of professioneel vlak (verhuizing, herwaardering van een relatie of verandering van baan), terwijl anderen zich concentreerden op kleinschalige rituelen om het evenwicht te hervinden.
Deze collectieve heroverweging van hoe we onze tijd en energie willen besteden, heeft onze focus op korte termijn verlegd, omdat we steeds meer in het nu willen leven en kleine momenten van vreugde willen omarmen. Tegelijkertijd worden we gekenmerkt door de behoefte om vooruit te plannen en doelen te stellen voor de toekomst om stabiliteit te vinden. En het is deze dualiteit - het balanceren tussen plezier en doel - die we proberen te vervullen om geluk en welzijn te bereiken.
Ons trendrapport 2022 beschrijft tien trends die vorm geven aan de consument van 2022 en aan hun verwachtingen ten aanzien van merken. In een reeks van drie blogposts zullen we de implicaties van sommige van deze trends voor merken met u delen. In deze blogpost belichten we drie interessante trends die de gezondheids- en welzijnssector vormgeven.
-
Trends voor reizen & toerisme in 2022
In de context van de pandemie willen mensen hun leven opnieuw opeisen, ook op het gebied van reizen en toerisme. De voorbije twee jaar moesten mensen thuisblijven, van thuis werken en hun reisplannen opbergen. In 2022 zien we dat mensen ‘hun weerbaarheid herstellen en opnieuw een evenwicht vinden’, wat ook het thema is van ons 2022 Consumer Trends Report met tien trends voor het komende jaar.
Welke trends geven consumenten en merken vorm? In dit artikel vertellen we je meer over drie trends om in de gaten te houden op het vlak van reizen en toerisme.
-
Consumenten geloven geen woord van wat we zeggen over duurzaamheid en daar kunnen we iets aan doen
We weten dat alsmaar meer merken investeren in hun duurzame transitie. We weten ook dat veel consumenten daar met een kritisch oog naar kijken. Duurzame campagnes maken we zoals we ze ook voor gewone producten maken. En dat werkt niet zo goed. Minder dan tien procent (9,7%) van de 100 duurzame campagnes die we hebben getest, blijken geloofwaardig te zijn. De media-investering in de campagnes die consumenten niet geloven, is meer dan 44 miljoen Euro. De vraag hoe we wel geloofwaardig communiceren over duurzaamheid dringt zich op.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 15
- Volgende pagina